Koppla Fortnox till din bank

Bankkopplingar

Genom att koppla Fortnox till din bank kan du snabbt och smidigt hantera betalningar, och få ett effektivt och digitalt arbetssätt för dina banktransaktioner. Med en bankkoppling får du automatiskt in dina transaktioner till Fortnox via en bankfil.

Bankintegrationen är kostnadsfri från vår sida, däremot tar de olika bankerna ut en avgift. För att veta mer om detta hänvisar vi dig till din bank.

Film: Så fungerar Fortnox bankkoppling

Kopiera länk hit

Beroende på vilken bank du använder finns möjligheten att skicka betalfiler direkt till banken. Genom att använda denna funktion betalar du dina leverantörer snabbt och enkelt med ett fåtal knapptryck inne i Fortnox. Det enda du behöver göra är att välja vilka fakturor som ska betalas och klicka på knappen Skicka betalfil. Bankfilen skickas då automatiskt till din internetbank. Där får du sedan godkänna betalningarna innan de genomförs.

Möjligheten att skapa bankfil för att manuellt ladda upp på internetbanken finns också för alla banker.

När en betalning sedan dragits från bankkontot återrapporteras den per automatik till Fortnox, och matchas i de allra flesta fall ihop med rätt leverantörsfaktura - snabbt och smidigt.

Även hanteringen av kundfakturor blir smidigare tack vare en bankintegration. När banken tagit emot en betalning från din kund, skickas information om detta över till Fortnox. Inbetalningen kan sedan matchas mot rätt kundfaktura, och du slipper den manuella hanteringen med vem som har betalat vad.

Dina transaktioner kan också läsas in löpande under funktionen Stäm av konto. På så sätt kan du enkelt stämma av ditt bankkonto mot bokföringen, och på ett smart sätt ser du till att din bokföring hålls uppdaterad.

Så fungerar Fortnox med din bank

Kopiera länk hit

Fortnox har idag en automatisk koppling med nedan banker. Genom att använda de möjligheter som finns för en automatisk överföring av betalningar sparar du tid, arbetar effektivare och får bättre kontroll. Flödet skiljer sig lite beroende på vilken bank du har. Se nedan specifikation över vilka automatiska tjänster du kan använda för just din bank.

Läs mer om hur du kommer igång med en bankintegration för din bank:

Kom igång med Danske Bank‍

Kom igång med Handelsbanken‍‍

Kom igång med Nordea‍‍

Kom igång med SEB‍‍

Kom igång med Swedbank‍‍

Kom igång med Länsförsäkringar Bank‍‍

Kom igång med Sparbanken Syd‍

Kom igång med Ekobanken‍

Kom igång med Svea Bank‍

Kom igång med Lunar Bank

Använder du en annan bank än de vi har automatisk koppling till, så kan du läsa mer här:

Kom igång med annan bank‍