Filförändring Lön Danske bank

Bankkopplingar

Sedan 2022 används filtypen pain.001, enligt ISO200022, för Fortnox Löns betalfiler till Danske Bank.

Med bankkoppling kommer du kunna skicka betalningarna direkt till företagets bank med filtypen pain.001 enligt ISO20022. Du kan givetvis fortsatt skapa en utbetalningslista och hantera dina betalningar manuellt hos din bank.

Vad behöver du göra?

Kopiera länk hit

Aktivera en bankkoppling med Danske Bank för att komma igång.

Under Register - Transaktionskonton behöver IBAN vara ifyllt på uppgifterna för kontot hos Danske Bank.

När din bankkoppling är aktiv ska du markera Skicka löneutbetalningar automatiskt.

Nu kommer du att kunna skicka dina löneutbetalningar automatiskt till banken.

Du kan tills vidare fortsatt också skapa bankfil för att manuellt ladda upp i internetbanken. Filen du skapar för löneutbetalningar i lönekörningen kommer att heta payouts_danskebank_datum_tid_organisationsnummer.xml och det är den du väljer när du ska ladda upp din fil för utbetalning av löner hos Danske Bank.