När din klient ska börja med Leverantörsfakturaattest

Digital Byrå

Har du som konsult en klient som skall börja använda Leverantörsfakturaattest?

Här är en steg-för-steg-instruktion om hur du lägger upp behörigheterna korrekt, både för er som konsulter samt för användarna i er kunds program.

1. Logga in på klienten och välj Administrera användare

Kopiera länk hit

En konsult som är systemadministratör  ‍i klientens program loggar in på klienten, klickar på företagsnamnet uppe till höger och sedan på Administrera användare.

2. Lägg till licenser

Kopiera länk hit

Klicka på knappen Lägg till licenser och beställ det antal licenser för Leverantörsfakturaattest som skall användas, en licens per användare som skall vara med i attestflödet.
Du behöver inte beställa licenser för konsulterna, utan endast för användare i klientens företag. Alla konsulter som är kopplade till det aktuella företaget kan nämligen använda Leverantörsfakturaattest ifall klienten har minst en licens.

3. Tilldela behörigheter

Kopiera länk hit

När beställningen är klar ska du tilldela behörigheter för Leverantörsfakturaattest till de konsulter som skapar leverantörsfakturor, även om de inte skall vara med och attestera. Klicka på ikonen Lfa i kolumnen Program/Behörighet.

För konsulterna är det lämpligt att välja rollen Administratör då det ger möjligheten att redigera flöden eller besvara en Utred-förfrågan från en attestant.

Behörigheter:

Aktivera sms-notiser
För att kunna aktivera sms-notiser så måste användaren ha ett mobilnummer angivet. Med denna behörighet får användaren ett sms när det finns nya leverantörsfakturor att attestera. Att använda sms-notiser kostar 0,69 kronor per sms.

Aktivera e-postnotiser
En rekommenderad behörighet till de som har rollen Attestant är Aktivera e-postnotiserdå får användaren en e-postnotis när det finns en ny leverantörsfaktura att attestera. Läs mer här: Kom igång med Leverantörsfakturaattest.

Inställningar
Bocka i behörigheten Inställningar för de konsulter och/eller användare som ska ha möjlighet att inne i Inställningarna skapa och redigera attestflöden samt ändra övriga inställningar för attest

Visa kontosaldo
Om användaren ska kunna se saldo på de olika kontona så markerar du denna ruta.

Korrigera leverantörsfakturor
Ifall attestanten även skall ha möjlighet att korrigera leverantörsfakturor, till exempel lägga till ett kostnadsställe eller ändra ett konto i leverantörsfakturan, så skall du bocka i behörigheten Korrigera leverantörsfakturor. En administratör har denna behörighet per automatik.

Slutattestera attestflöde i förtid
En bra behörighet för de som har rollen Administratör är Slutattestera attestflöde i förtid då det ger möjligheten att slutattestera leverantörsfakturan även om det kanske är en eller flera attestanter kvar i flödet. Denna behörighet kräver dock att användaren även har behörigheter för Fortnox Bokföring.

När önskade behörigheter är inställda och sparade på alla konsulter och användare, så loggar du ut, vid nästa inloggning har behörighetsinställningarna slagit igenom.

4. Logga in på klienten igen och lägg upp attestflöden

Kopiera länk hit

Logga åter in i klientens företag via Digital byrå. Klicka på Inställningar, kugghjulet uppe till höger, välj Leverantörsfakturor - Leverantörsfakturaattest - Generella inställningar.

Där ställer du in själva attestflödet, läs mer här: Skapa nytt attestflöde