Samarbetsytan
Digital Byrå
Samarbetsytan är en plats på klientens startsida där du som byrå har möjlighet att visa information om er byrå och de konsulter som arbetar med klienten.
Aktivera Samarbetsytan
För att kunna aktivera Samarbetsytan behöver du vara Systemadministratör i er Digitala Byrå. Du aktiverar Samarbetsytan genom att klicka på kugghjulet uppe till höger i din Digital Byrå och därefter på alternativet Digital Byrå. I rutan för Samarbetsytan klickar du på Inställningar för samarbetsytan.
Du aktiverar sedan Samarbetsytan genom att slå på reglaget vid Samarbetsytan är inaktiv.
Utseende och Konsulters titel
Högst upp på sidan när du kommit in under inställningar för samarbetsytan finns det två flikar som du kan växla mellan, Utseende samt Konsulters titel.
Utseende: här under väljer du hur det utseendemässigt ska presenteras under Samarbetsytan på klientens startsida.
Konsulters titel: här under väljer vilka konsulter som ska visas på vilka klienter.
Logotyp och huvudfärg
Under Logotyp och Huvudfärg visas byråns logotyp samt du har möjlighet att styra vilken huvudfärg som ska användas på Samarbetsytan för er byrå på klientens startsida.
Logotyp
Logotypen hämtas från det abonnemang er byrå har pekat ut att ni hanterar byråns bokföring genom. Om det inte finns en uppladdad logotyp på abonnemanget för byråns bokföring så kontrolleras istället om det finns en logotyp uppladdad i er Digital Byrå. Skulle det inte finnas en logotyp varken på abonnemanget som avser byråns bokföring eller ert Digitala Byrå abonnemang får du istället möjlighet att ladda upp en logotyp under Logotyp och Huvudfärg.
Huvudfärg
Med huvudfärg menas vilken färg det ska vara på ikoner, knappar och det grafiska elementet på klientens startsida för er byrås samarbetsyta. Du anger vilken färg det ska vara genom att skriva in färgkoden i rutan Färg.
Visningsalternativ
Under visningsalternativ väljer du vilken information som ska visas på klientens startsida för er Samarbetsyta. Du kan här ställa in följande:
Visa tjänster, om du upprättat ett uppdragsavtal för klienten kommer de tjänster ni valde i avtalet att visas under samarbetsytan på klientens startsida.
Visa profilbild, om konsult laddat upp en profilbild på sitt Fortnox ID kommer den att visas under samarbetsytan på klientens startsida för de klienter som konsulten visas på.
Visa e-postadress. den e-postadress som är registrerad på konsultens användare under administrera användare i Digital Byrå kommer att visas under samarbetsytan på klientens startsida.
Visa telefonnummer, Det telefonnummer som är registrerat på konsultens användare under administrera användare i Digital Byrå kommer att visas under samarbetsytan på klientens startsida.
De visningsalternativ ni väljer kommer att gälla för samtliga klienters Samarbetsyta.
Bra att veta, det är e-postadress samt telefonnummer som är angivet på konsultens användare i det Digital Byrå abonnemanget som visas och INTE det som är registrerat på konsultens Fortnox ID.
Förhandsvisning
Under förhandsvisning ser du hur de val du gör under Utseende kommer att presenteras på klientens startsida för er byrås samarbetsyta.
Publicera
För att de ändringar du gjort under utseende ska visas på byråns Samarbetsyta behöver du klicka på knappen Publicera som du finner uppe till vänster på sidan.
Konsulters titel
Under fliken konsulters titel styr du vilka konsulter som ska visas på vilka klienter.
Konsulter
Börja med att klicka på den konsult som du vill hantera i listan över Konsulter.
Standardtitel
Du har nu möjlighet att ange en standardtitel på den konsult du valt genom att klicka på Ändra i rutan för Standardtitel hos klienter.
Skriv den titel som du önskar konsulten ska ha som standardtitel och klicka därefter på Spara.
Visa på samarbetsytan
Markera sedan de klienter som du önskar att konsulten ska visas på i listan över klienter. Du kan välja om du endast vill se de klienterna som vald konsult har åtkomst till eller om du vill visa alla klienter i er byrå. Du gör detta genom att bocka i, eller ur rutan vid Visa klienter som konsulten har åtkomst till. Klicka sedan på Visa på samarbetsytan för att vald konsult ska visas under samarbetsytan för de klienter du valt.
När du klickat på visa på samarbetsytan får du upp en ruta som frågar om du vill använda standardtiteln eller använda dig av en Anpassad titel. Väljer du en anpassad titel får du skriva den titel du vill ska visas för konsulten på de valda klienterna.
Om du inte längre vill att en konsult ska visas under Samarbetsytan för en eller flera klienter, börjar du med att klicka på konsulten i konsultlistan. Markera sedan den eller de klienter som konsulten inte längre ska visas för och klicka därefter på Dölj.
Samarbetsytan på klientens startsida
När du valt vilka klienter som konsulten ska visas under samarbetsytan på kommer det att presenteras enligt följande på klientens startsida.