Kom igång med Fortnox Anläggningsregister

Anläggningsregister, Kom igång

Håll koll på inventarier och avskrivningar i vårt Anläggningsregister. Här visar vi steg för steg hur du så snabbt som möjligt kommer igång.

1. Ge behörighet till användare

Kopiera länk hit

Det första du behöver göra är att tilldela licens och ge behörigheter till den/de användare som ska ha tillgång till programmet. För att göra detta måste du vara systemadministratör .
Klicka på ditt företagsnamn uppe till höger och sedan på Administrera användare . Här tilldelar du programlicenser och ger behörigheter.

Läs mer här: Behörigheter i Fortnox Anläggningsregister‍

2. Skapa räkenskapsår

Kopiera länk hit

För att kunna utföra avskrivningar behöver du ha skapat ett räkenskapsår. Om du inte redan har skapat ett räkenskapsår gör du det genom kalendern uppe till höger i programmet. Välj Skapa nytt / redigera / radera år, fyll i start- och slutdatum för det räkenskapsår som du ska börja arbeta med.

Läs mer här: Räkenskapsår

3. Ange verifikationsserie

Kopiera länk hit

Du behöver även ange vilken verifikationsserie du vill att avskrivningsverifikationerna ska hamna i. Gå till inställningarna uppe i högra hörnet, klicka på Bokföring och sedan Verifikationsserier. Till höger kopplar du verifikationsserien till Anläggningsregistret.

4. Lägg upp tillgångar

Kopiera länk hit

Skapa tillgång
Nästa steg är att lägga till tillgångarna i ditt register. Klicka på Anläggningsregister i huvudmenyn och sedan på den knappen Skapa ny.

Läs mer här: Skapa tillgång‍

Importera befintligt tillgångsregister
Har du ett befintligt tillgångsregister så kan du importera det till Fortnox. Klicka på Register uppe till höger i programmet, och sedan Importera.

Läs mer här: Import av anläggningstillgångar‍

Exempelfiler och mer information om mallar hittar du här: Mallar och exempelfiler‍

5. Utför avskrivningar

Kopiera länk hit

När du lagt upp dina tillgångar kan du börja skriva av dem. Hur ofta man skriver av sina tillgångar är olika, vanligtvis utförs avskrivningar månadsvis eller årsvis.

Klicka på fliken Avskrivningar och välj fram till och med vilket datum du vill utföra avskrivningarna. Klicka sedan på knappen Utför avskrivningar nere i högra hörnet. Det kommer då att skapas en verifikation för samtliga tillgångar för den angivna perioden.

Så fort avskrivningen har gjorts kommer en verifikation skapas i Fortnox Bokföring. Du hittar samtliga verifikationer genom att klicka på Bokföring i huvudmenyn och sedan välja verifikationsserien för avskrivningar.

Kom igång-samtal

Kopiera länk hit

Vi förstår att början på något nytt kan vara överväldigande.
För att du ska få bästa möjliga start i Fortnox har du möjlighet att boka in ett kom igång-möte med oss. Du får då en personlig guidning i programmet, samt möjligheten att i lugn och ro få svar på specifika frågor som du har.

Läs mer och boka här: Kom igång-samtal