Behörigheter i Fortnox Fakturering

Fakturering

Företagets programadministratör eller systemadministratör‍ har möjligheten att välja vilka program och vilka delar av ett program som en användare ska ha tillgång till.

Genom att tilldela behörighet till de olika delarna i ett program kan du bestämma vad en användare ska kunna göra och även begränsa åtkomsten till vissa funktioner i programmen. Om du inte har någon av de rollerna så kommer du inte åt sidan Administrera användare‍ i programmet.

Tilldela behörigheter

Kopiera länk hit

Klicka på ikonen för Fakturering vid aktuell användare på sidan Administrera användare, för att tilldela behörigheter.

Kundfakturor: PÅ. Denna funktion ger användaren möjlighet att se och skicka befintliga kundfakturor. För att användaren ska kunna göra mer i programmet så måste du markera aktuella behörigheter nedan:

Spara: Med denna behörighet kan användaren skapa, ändra och spara kundfakturor.

Bokför: Behörighet att inte bara spara, utan även att bokföra kundfakturor.

Makulera: Behörighet för att få makulera kundfakturor.

Periodisera: Ger möjlighet att periodisera en kundfaktura.

Se skapad av/ändrad av: Varje gång en faktura skapas eller ändras så loggas det vem som gör det. Med denna behörighet kan man se denna information på fakturorna.

Se täckningsbidrag/täckningsgrad: På varje faktura räknar programmet ut TB/TG, behörigheten ger möjlighet att se detta.

Markera med lagerhantering klar: Tillsammans med Fortnox Lager sätts fakturor som lagerklara när kundfakturan är levererad. Behörigheten ger möjlighet att påverka lagersaldot samt göra utleverans på kundfakturan.

Inbetalningar: Behörighet för att kunna registrera inbetalningar på kundfakturor samt godkänna betalfiler som har kommit in från banken.

Påminnelser: Denna behörighet gör det möjligt att kunna skicka iväg påminnelser på kundfakturor.

Räntefakturering: Ger möjlighet att skapa räntefakturor på kundfakturor där kunden har betalat in för sent.

Husarbete: Funktionen gör det möjligt att kunna skapa rot/rut-filer som går att läsa in på Skatteverket. Ger även möjlighet att göra inbetalning för skattereduktionen under husarbetesfliken.

Avtalsfakturering: PÅ. Ger användaren möjlighet att kunna se alla avtal som ligger upplagda under avtalsfakturering. För att kunna göra mer i avtalsfaktureringen måste nedanstående behörigheter tilldelas:

Spara: Ger användaren möjlighet att skapa, ändra och spara avtal.

Fakturera avtal: Denna behörighet ger användaren möjlighet att skapa avtalsfakturor utifrån avtalen som finns.

Avtalsmallar: Behörigheten gör det möjligt att skapa avtalsmallar som sedan kan användas för att skapa avtal.

Visa inställningar: Gör det möjligt att ändra inställningarna för allt som har med fakturering att göra., exempelvis betalsätt, betalningsvillkor, procentsatser för husarbete med mera.

OBS! Ändrar du behörigheter på dig själv som användare når du dina nya behörigheter direkt i abonnemanget, ändrar du behörigheterna på en annan användare än dig själv behöver personen logga ut och in igen för att behörigheterna ska börja gälla.

Rapporter och Register/Övrigt

Kopiera länk hit

Under Register/Övrigt kan du aktivera bland annat kunder och artiklar, man behöver även aktivera rapporter om man vill nå den delen i abonnemanget.

Under Register/Övrigt finns även andra delar som: Anonymisera räkenskapsår, Hantera borttagna användare, Radera behandlingshistorik, Kreditupplysningar och Inställningar för bevakning.

Läs mer här:
Behörigheter Gemensamt - Rapporter‍
Behörigheter Gemensamt - Register/Övrigt‍