Detta är Fakturaservice

Faktura & betaltjänster

Lär dig allt om hur du kan använda fakturaservice för att effektivisera din fakturering och förenkla din bokföring, med fokus på Fakturaservice.

Vi älskar administration - vad jobbar du helst med?

Kopiera länk hit

Fakturaservice finns till för att förenkla din vardag genom att ta över hanteringen av dina kundfakturor. Det är en automatiserad tjänst som levererar fakturor, ger din kund tillgång till en praktiskt fakturaportal, håller din reskontra uppdaterad, påminner glömska kunder och bokför alla betalningar som kommer in.

När du skapat en faktura väljer du fakturatjänsten Fakturaservice och klickar på Bokför & Skicka. Fakturan är fortfarande din, men du slipper lägga mer tid på den.

Du väljer själv vilka fakturor du vill skicka med Fakturaservice, och betalar per skickad faktura (från 4,90 kr).

Vad händer hos kunden?

Kopiera länk hit

Beroende på det distributionssätt‍ du valt, levererar vi fakturan direkt eller med posten.

För att göra det så lätt som möjligt för kunden, har fakturan en QR-kod som leder till fakturaportalen‍. Där kan kunden betala fakturan, ladda ner underlag och skicka meddelanden till dig eller till oss.

Eftersom vi erbjuder betalsätt som Swish och direktbetalning betalas över 50% av fakturorna skickade till privatpersoner inom 7 dagar. Detta är halva tiden mot om du skickar fakturan själv. Likaså finns möjlighet för dina kunder som är privatpersoner att delbetala eller betala senare.

Om kunden inte betalar

Kopiera länk hit

Vi skickar gärna påminnelser när det behövs. Gör du?

Att skicka påminnelser kan kännas olustigt - man vill få betalt för utfört arbete, men samtidigt inte verka otrevlig. Därför är vårt påminnelseflöde omtyckt. Du slipper sitta och skicka påminnelser och kunderna förstår att det är hög tid att betala. Och eftersom påminnelseflödet är automatiskt, slipper du våndas över om det verkligen är påminnelsedags.

I Fortnox Fakturering kan du se kommande fakturahändelser, och hantera skickade fakturor. Så du har fortfarande kontroll och koll på läget.

Så här ser normalflödet ut ifall ingen betalning kommer:

Det sista steget, Indrivning , är en tjänst du kan köpa till för extra knepiga fall där du behöver anlita ett inkassobolag. Gissa vad? Vi är faktiskt ett inkassobolag, och kan allt det där om betalningsförelägganden, amorteringsplaner och god inkassosed.

Kunder som alltid betalar i tid

Kopiera länk hit

För punktliga kunder kan du välja Fakturaservice utan automatiska påminnelser. Då skickar vi helt enkelt fakturan, och avvaktar med eventuella påminnelser. Skulle betalningen dröja, kan du aktivera påminnelserna när du vill efter förfallodagen.

Fakturaservice utan automatiska påminnelser är också ett bra val för dig utan momsplikt. Den automatiska påminnelsehanteringen leder till ingående moms för fakturautställaren.

Betala för Fakturaservice

Kopiera länk hit

Som användare av Fakturatjänster har du ett konto för Faktura- och betaltjänster hos Fortnox. När du skickar en faktura med Fakturaservice, dras avgiften för utskicket från kontot. När kunden betalar, sätts pengarna in på kontot.

Varje dag betalas överskottet på kontot ut till ditt vanliga bankkonto.

Alla transaktioner bokförs automatiskt, och visas på ditt Kontoutdrag‍ i ditt Fortnoxprogram.

Behöver vi påminna din kund, lägger vi på dröjsmålsavgifter.

När kunden betalar sin påminnelse, behåller vi avgifterna och ger dig fakturabeloppet.

Du hittar priser för att skicka med Fakturaservice i Prislistan .

Kom igång

Kopiera länk hit

Om du inte redan ser valet med Fakturaservice på dina kundfakturor kan du aktivera tjänsten.