Välkommen till Fortnox!

Hantera Fortnox

Hej och välkommen till Fortnox!

Vad roligt att just du valt Fortnox! Vi ser fram emot att få hjälpa dig på din resa som nyföretagare. Här beskriver vi kortfattat hur du kommer igång med Fortnox och vilka de första viktiga punkterna du behöver ha koll på är!

Viktigt att börja med:

Räkenskapsår

Kopiera länk hit

Räkenskapsår är den period som företagets räkenskap gäller för. Räkenskapsåret för ditt företag bestäms när du registrerar företaget hos Bolagsverket.

Du kan läsa mer om hur du lägger upp ditt räkenskapsår i Fortnox här: Skapa räkenskapsår‍

Register

Kopiera länk hit

Här samlar du på ett strukturerat sätt dina kunder, artiklar, leverantörer och anställda. Dessa register kommer du sedan på ett smidigt sätt kunna använda dig av inne i programmet.

Läs mer här: Register‍

Inställningar

Kopiera länk hit

Det finns en rad olika inställningar som är viktiga att gå igenom innan du börjar arbeta i programmet, exempelvis momsinställningar eller vilka dina förvalda bokföringskonton är. Dessa hittar du under kugghjulet uppe till höger i programmet.

Läs mer här: Inställningar‍

Användare och behörigheter

Kopiera länk hit

Är ni fler på företaget som ska arbeta i programmet så kan du lägga till fler användare och ge dem behörigheter till just det som de ska arbeta med.

Läs mer här: Administrera användare‍

Byte från ett annat program

Kopiera länk hit

Har du tidigare använt ett annat system så kan du importera information direkt i Fortnox. Antingen gör du det själv eller så kan vi hjälpa till med en konvertering.

Läs mer här: Byt till Fortnox

Kom igång med de olika programmen

Kopiera länk hit

I våra Kom igång-guider hittar du mer information om hur du på bästa sätt kommer igång med arbetet i våra olika program.

Läs mer här: Kom igång-guider

Faktureringslösningar och finansiella tjänster

Kopiera länk hit

Låt oss ta hand om faktureringen – från distribution tills att fakturan är betald och bokförd. Vi ser till att din kund får fakturan, vi skickar påminnelser om det behövs och markerar fakturan som betald när pengarna kommit in.

Här kan du läsa mer om hur du arbetar med detta: Faktura- & betaltjänster

Fakturatolkning

Kopiera länk hit

Slipp den manuella hanteringen av dina leverantörsfakturor och få dem tolkade och automatiskt registrerade i programmet – redo för dig att bokföra med ett enda klick. Be din leverantör att skicka fakturan direkt in i Fortnox så tolkas all information och du slipper knappa in den i programmet.

Läs mer om hur tolkningen fungerar här: Fakturatolkning‍

Tips från Fortnox

Kopiera länk hit

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det kanske tillfällen då du behöver lite extra stöd.

Förutom vår kostnadsfria personliga support via telefon eller chatt erbjuder vi en mängd olika sätt för dig att få hjälp med ditt företagande och arbete i våra program.

Utbildning

Kopiera länk hit

För att du ska känna dig trygg i ditt arbetssätt i Fortnox erbjuder vi flera olika utbildningar där vi hjälper dig att arbeta på bästa sätt i Fortnox, oavsett vilka program du har valt. Det finns både inspelade utbildningar och bokningsbara tillfällen där vi utbildar dig live.

Här hittar du mer information om våra utbildningar: Fortnox.se - Utbildningar

Hjälpfilmer

Kopiera länk hit

Här finns flera olika filmer som visar hur du arbetar med olika funktioner i Fortnox program.

Fortnox hjälpfilmer

Användarstöd - hjälptexter om alla program

Kopiera länk hit

Här hittar du all information, hjälp och kunskap du behöver för att arbeta i Fortnox. Det är alltid tillgängligt. 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året!

Användarstöd

Företagsguide med info och tips om företagande

Kopiera länk hit

Som företagare har du mycket att hålla reda på. Inte nog med att du måste se till att verksamheten går runt – du måste också ha koll på administration, skatter, regler, avtal och mycket annat. Ingen guide om att driva företag kan vara komplett, men här har vi samlat några av de vanligaste frågorna en företagare stöter på i sin vardag, inklusive tips på var du kan läsa mer.

Fortnox Företagsguide

Koppla ihop dina olika system

Kopiera länk hit

Använder du fler system än Fortnox i din verksamhet? Då kanske du kan koppla ihop dem med dina Fortnoxprogram. Fortnox samarbetar med över 380 integratörer som har byggt egna lösningar mot våra system. Det kan vara allt ifrån webbshopar, kassasystem, fastighetssystem eller HR-system. Ta del av vilka kopplingar som finns idag för att optimera din Fortnoxupplevelse.

Integrationer