Klienter i Fortnox Digital byrå

Digital Byrå

För att hantera klienter i Fortnox Digital byrå klickar du på Administrera klienter som du finner under Mina klienter.

Du kommer då till klientregistret. När du har lagt upp dina klienter så visas de här i en tabell med Abonnemangsnummer, Namn, Organisationsnummer, eventuell gruppering samt ett verktygsfält med en länk för att administrera användare.
I en egen kolumn visas vem som är klientansvarig, denna information läggs in under klientens klientinformation.

Tabellen kan filtreras med hjälp av ett sökfält som du finner överst på sidan och det är också möjligt att sortera innehållet genom att klicka på tabellens rubriker.

Skapa klient

Kopiera länk hit

För användare med behörighet att lägga till klienter visas knappen Ny klient längst uppe till höger, som används för att lägga till nya klienter i Digital byrå.‍

Aktivera klient

Kopiera länk hit

När en ny klient har skapats behöver den aktiveras för att bli tillgänglig i Digital byrå. Nya klienter som behöver aktiveras visas i en egen tabell under Administrera klienter ovanför övriga klienter för användare med behörighet att lägga till klienter. Genom att klicka på ikonen i verktygsfältet längst till höger aktiveras klienten och behörigheter kan konfigureras.

Aktivera inaktiva klienter

Kopiera länk hit

Klienter som är inaktiva i Digital byrå raderas automatiskt successivt.

Inaktiva klienter som ska vara kvar måste aktiveras.

För att göra det enklare för dig att se vilka klienter som är inaktiverade, har dessa flyttats till ett eget filter i listan över klienter.

Ska klienten finnas kvar, måste den som är systemadministratör  aktivera den på nytt. Detta gör du genom att klicka på hänglås-ikonen vid aktuell klient i listan.

Administrera användare

Kopiera länk hit

För information om hur du administrerar användare och ger behörigheter i Fortnox, se:

Lägg till ny konsult

Lägg till användare, tilldela licens och redigera behörigheter‍

Under Administrera klienter i Digital byrå finns en länk för att administrera behörigheter till en klient. Länken finner du längst ute på den aktuella raden för klienten.

Bortkopplade klienter

Kopiera länk hit

Det går att se bortkopplade klienter under Administrera klienter i Digital byrå. Det innebär att behandlingshistoriken och historik på tjänster och aktiviteter fortfarande är tillgänglig även efter att klienten har kopplats bort från byrån. När klientlistan öppnas är den filtrerad på Kopplade klienter men det är enkelt att filtrera listan på Alla eller bara Bortkopplade. Detta görs via det filter du finner ovanför klientlistan.

En bortkopplad klient går även att radera i Digital byrå. Under klientinformationen för aktuell klient finns alternativet Radera.

Obs! Viktigt att tänka på är att all information om tjänster och tillhörande aktiviteter kommer att tas bort helt. Klienten raderas då för alla konsulter.