Behörigheter för konsult i Digital byrå

Digital Byrå

Här beskriver vi hur du administrerar behörigheter för konsulter i Digital byrå.

Lägg till ny konsult

Kopiera länk hit

För att kunna arbeta i Digital byrå med era kunder så behöver varje konsult en programlicens för Digital byrå. Det är endast en systemadministratör som kan lägga till en ny användare i Digital byrå.

Klicka på företagsnamnet uppe till höger i programmet, välj Administrera användare och klicka därefter på Lägg till ny användare.

Fyll i användarens uppgifter.

När användaren är tillagd får du möjligheten att gå vidare och tilldela programbehörigheter.

Behörigheter i Digital byrå

Kopiera länk hit

Först måste du tilldela användaren en programlicens för Digital byrå.

Observera att du här administrerar programlicenser och behörigheter i byråns Fortnox, för att administrera programlicenser och behörigheter inne i kundernas företag måste du gå in i deras Fortnox.

För att kunna tilldela programlicenser måste du vara systemadministratör, eller programadministratör för Digital byrå, så att du har tillgång till sidan Administrera användare.

Klicka på pilen längst ut till höger på aktuell användare. Därefter klickar du på Lägg till program på användaren och väljer Digital Byrå.

En ny ruta öppnas där du kan välja att ge användaren full behörighet till programet men du kan också ställa in behörigheterna själv genom att i stället klicka på Anpassad behörighet.

Digital Byrå
Här markerar du PÅ.

Lägg till nya klienter
Behörighet för att få lägga till nya klienter.

Koppla bort klienter
Behörighet för att få koppla bort klienter.

Administrera åtkomst till klienter
Denna behörighet behövs om användaren ska kunna ge någon annan användare åtkomst till klienterna i Digital byrå.
För att konsulten ska kunna ge behörigheter till en annan konsult i klientens företag, så måste man utöver denna behörighet även vara systemadministratör eller programadministratör i klientens företag.

Visa alla klienter
Denna behörighet gör att konsulten kan se alla klienter i Digital byrå. Konsulten har dock fortfarande bara möjlighet att logga in hos de klienter som hen har åtkomst till.

Aktivera klienter
Ska konsulten kunna aktivera klienter så måste denna behörighet tilldelas.

Hantera arkivering och radering av klienter
Om en klient kopplats bort från er byrå så finns uppgifterna fortfarande kvar i klientlistan under filtret Bortkopplade. Med denna behörighet kan konsulten ta bort en bortkopplad klient därifrån, och kan även arkivera klienter.

Visa abonnemangsinformation om klienter
Ger användaren möjlighet att se kunder under Mitt abonnemang. där man t.ex. kan se vilket betalansvar som ligger på klientabonnemanget.

Hantera grupper
Ger användaren möjligheten att skapa och hantera grupper på klienter och användare.

Hantera byråanstånd
Ger användaren möjlighet att hantera byråanstånd för privatpersoner.

Hantera uppdragsmallar
Ger användaren möjlighet att skapa samt hantera befintliga mallar.

Arkivera samt radera uppdragsavtal
Ger användaren möjlighet att arkivera och radera uppdragsavtal.

Upprätta och redigera uppdragsavtal
Ger användaren möjlighet att skapa samt att redigera uppdragsavtal.

Åtkomst till klienter

Kopiera länk hit

Åtkomst till klienter kan tilldelas på två olika sätt.

Antingen genom att du under Administrera klienter markerar de klienter i klientlistan som du vill ge en konsult åtkomst till och sedan klickar på Hantera åtkomst nere till höger. Välj alternativet Ge åtkomst till klienter samt tilldela program och klicka på Nästa. Välj den eller de konsulter som du vill ge åtkomst och klicka sedan på Spara.

Det andra alternativet är att du som konsult via Digital byrå loggar in i klientens företag och klickar på Administrera användare. Om aktuell konsult inte redan finns i listan under Konsulter så klickar du på Lägg till/ta bort konsulteroch slår på alternativt av reglaget beroende på om konsulten ska eller inte ska ha åtkomst till klienten.

Vad den nya konsulten får för behörigheter i klientens företag beror på vad konsulten som lagt till den nya konsulten har för behörigheter. Hen måste vara programadministratör eller systemadministratör ‍ i den aktuella klientens företag för att den nya konsulten ska få några behörigheter.

Behörigheter i klientens företag

Kopiera länk hit

För att en konsult ska kunna se eller administrera programlicenser och programbehörigheter för andra konsulter måste hen vara systemadministratör eller programadministratör i klientens företag.

Klienten är ny Fortnox-kund och har inga programlicenser sedan tidigare
Om kunden är ny i Fortnox och inte har några egna programlicenser, så blir konsulten automatiskt systemadministratör och programadministratör och har full tillgång till alla program som ingår i Fortnox Byråpartner.

Klienten är befintlig Fortnox-kund
Om en byrå kopplar ihop sig med en befintlig Fortnoxkund, blir konsulten inte automatiskt systemadministratör eller programadministratör. Kundens befintliga system- och programadministratör styr då konsultens behörigheter.

Program som ingår i Fortnox Byråpartner
Bokföring, Fakturering, Offert & Order, Anläggningsregister och Lön.