Bjud in klientanvändare

Digital Byrå

För att dina klienter själva enkelt ska kunna lämna in underlag till bokföringen via Fortnox app så måste det finnas användare i klienternas Fortnox. Du kan i Digital byrå själv lägga upp användare i flera av dina klientföretag samtidigt, helt kostnadsfritt för både dig och din klient.

Bjud in klientanvändare

Kopiera länk hit

När du loggat in i Digital byrå går du till fliken Hantera klienter.

1. Klicka på knappen Bjud in klientanvändare uppe till höger.

2. Här kan du välja mellan att lägga till nya användare och bjuda in dem att använda appen, eller att bjuda in befintliga användare. Valet att lägga till nya användare och bjuda in är redan ifyllt, klicka på Nästa.

3. I nästa vy visas en lista med alla de klienter du har som inte har några egna användare. Du måste vara systemadministratör   ‍på klienten för att kunna skapa klientanvändare.

Genom att fylla i fälten Namn och Användarens e-post, på raden för aktuell klient, så markeras klienten och ett användarnamn föreslås. Fyll i uppgifterna på raden för alla de klienter du vill skapa användare till, du kan max skapa 50 stycken åt gången, och klicka sedan på knappen Skapa och bjud in användare nere till höger.

4. Nu skickas ett mail till respektive användare, med information om vem som lagt upp hen som användare samt hur man laddar ner och loggar in i appen.

Har du angivit användarens mobilnummer så skickas även ett sms med inbjudan om att samarbeta i appen.
När användaren sedan loggar in i appen ser det ut såhär:

Din klient kan nu smidigt och enkelt skicka in underlag till bokföringen via appen.