Betala ut löner

Bankkopplingar

Skicka eller skapa löneutbetalningar

Kopiera länk hit

När lönekörning är klar låter du din bank enkelt betala ut alla lönerna till dina anställda. För vissa banker kan du skicka löneutbetalningarna direkt till internetbanken. För övriga kan du genom att skapa bankfiler med löneutbetalningarna ladda upp löneutbetalningarna på din internetbank. I lönekörning väljer du Skicka eller Skapa bankfil, då kommer lönebeskeden att få status Utbetalda och bli grönmarkerade i listan. För mer information om hur du gör lönekörningar, se Kom igång med Fortnox Lön‍ .

Ställ in bankfiler

Kopiera länk hit

Det första du behöver göra är att skapa det transaktionskonto som du vill göra löneutbetalningarna ifrån. Där behöver du ange vilken bank ni använder er utav. För att kunna göra löneutbetalningar till banken via KI-fil behöver du fylla i ert kundnummer hos Bankgirot. Väljer du Handelsbanken eller Danske Bank så görs utbetalningarna i nya filformatet pain.001 enligt ISO20022 då behöver du även fylla i IBAN i inställningarna för dessa bankerna.

Fyll också i ert Bankgiro eller om ni har Nordea, ert Plusgiro.

Om du har Swedbank som bank så kan du även göra löneutbetalningar med SUS-fil. För att använda SUS-fil till Swedbank måste detta ingå i ditt avtal med banken, för att läsa mer om SUS-bankfiler, klicka här: Bankinställningar för Fortnox Lön

Om du har SEB som bank, läs mer här: SEB - Löner via fil