Filförändring Lön SEB

Bankkopplingar

Den 30 april 2023 upphörde bankfil enligt KI-formatet för utbetalning av löner från konto hos SEB.

Med bankkoppling kommer du kunna skicka betalningarna direkt till företagets bank och detta är med den nya filtypen pain.001 enligt ISO20022. Du kan givetvis fortsatt skapa en utbetalningslista och hantera dina betalningar manuellt hos din bank.

Har du valt SEB i inställningar för transaktionskonton under Register - Transaktionskonton behöver du säkerställa att du har det avtalet med SEB, och har aktiverat en bankintegration. Har du en bankintegration ser det ut som på bilden. Du ska då markera Skicka löneutbetalningar automatiskt.

Nu kommer du kunna skicka dina löneutbetalningar till banken med det nya filformatet helt automatiskt.

Har du idag inte en bankintegration med SEB behöver du göra följande steg för att ansluta din bank med Fortnox:

Det första du behöver göra är att lägga till ditt bankkonto i Fortnox, detta gör du under Register - Transaktionskonton. Klicka på Skapa nytt, fyll i dina betaluppgifter och Spara.

Obs! Du behöver vara inloggad i Fortnox med BankID för att kunna ändra på ett transaktionskonto.

Du klickar sedan på knappen Bankintegration.

När du klickar på knappen Bankintegration kommer du till en sida hos SEB. Logga in och beställ tjänsten bankintegration genom att klicka på "Anslut dig enkelt".

När anslutningen bekräftats får du en notis om detta i Fortnox.

När din bankintegration är klar så markerar du att Skicka löneutbetalningar ska vara på Automatiskt.

Nu kommer du kunna skicka dina löneutbetalningar automatiskt till banken med det nya filformatet helt automatiskt.