Ta emot pappersfaktura direkt i Fortnox

Bokföring, Kom igång

Om du har leverantörer som av någon anledning inte kan skicka sina leverantörsfakturor via e-post eller e-faktura , så kan du ändå få hjälp att få fakturorna tolkade och registrerade i ditt program utan att du själv behöver göra något.

Film: Ta emot pappersfakturor i Fortnox

Kopiera länk hit

För att komma igång behöver du göra följande:

Gå till Inställningar - Leverantörsfakturor - Digitalt flöde-Fakturatolkning. Välj Ja vid Aktivera fakturaadress och fyll i den mailadress som vår partner av tjänsten kan kontakta dig på.

Klicka sedan på Spara. När aktiveringen är klar så får du besked via mail samt som en notis vid klockan uppe till höger vid ditt företagsnamn.

Nu kan du gå in på Inställningar - Leverantörsfakturor - Digitalt flöde-Fakturatolkning igen. Här ser du nu den adress som du kan ge ut till de leverantörer som bara kan skicka fakturor via vanligt brev.

Längst ned på denna sida finns en mall som du kan använda för att informera dina leverantörer om adressen. När din leverantör skickar en faktura till den adressen, så sprättas kuvertet upp och fakturan scannas och tolkas därefter. Du kan läsa mer om vilken information som kan tolkas här .

Fakturan hamnar sedan under Inkomna fakturor‍ i Fortnox med en PDF som bildunderlag.

Tänk på att säga till din leverantör att det är viktigt att adressen med ditt specifika id står både på fakturan och på kuvertet.

Priset för denna tjänst ser du vår prislista .

Vad händer med originalunderlaget?
Vår partner sparar originalet i 10 år under det ID som du har hos dem. Det hittar du om du går in på Inställningar - Leverantörsfakturor - Digitalt flöde-Fakturatolkning.

Läs mer här: Inkomna fakturor‍

Mall för information om till leverantörer om adress: