Rapport-tabeller - Hur lägger jag in affärsområden/kostnadsställen i en rapport-tabell?

Koncern, Rapport & Analys

I den här artikeln går vi igenom hur du kan lägga till affärsområden eller kostnadsställen i en rapport-tabell.

Skapa upp affärsområden

Kopiera länk hit

Först behöver affärsområden vara skapade i Fortnox Koncern, se guiden Hur lägger jag till affärsområden? Där finns även information om var i systemet man hittar vilka affärområden som är skapade, både för enskilda organisationer och för koncern.

Redigera rapport-tabell

Kopiera länk hit

Välj Ekonomi - Komponenter - Rapport-tabeller för att antingen skapa en ny rapport-tabell, se vidare information i Skapa en rapport-tabell , eller redigera en befintlig.

Det går att lägga till affärsområde både på rad och kolumn, eller var för sig.

Det går även att skapa standardiserade rapportera där man istället väljer affärsområde i de rullistor som finns i tablåerna, se exempelvis Hur kan jag se resultatrapporter? för ytterligare information.

Vi utgår härifrån att det är en befintlig rapport-tabell som redigeras.

Tryck på rapport-tabellen i listan för att komma in i redigera läget.

Lägg till affärsområde på rad

Kopiera länk hit

Tryck på pennan på raden som ska justeras.

I sektionen Välj affärsområde hittar man dels de affärsområden som är skapade, och om det är en koncern, alla bolag som ingår.

Det är olika sektioner för vilken data som kommer att hämtas in i rapport-tabellen, speciellt när det gäller en koncern behöver man vara uppmärksam på vilken typ av data det är som väljs.

Alla projekt/kostnadsställen eller andra objekt som är skapade via bokföringen, har du möjlighet att göra rapportering för när du har skapat upp dem som affärsområden.

Välj ut önskade affärsområden genom att trycka respektive rad.

I radinställningarna kan man välja att expandera raderna på affärsområden och dotterbolag.

Gör man detta val utan att välja affärsområden kommer alla affärsområden och dotterbolag att expanderas ut på raden. Men om du däremot väljer specifika affärsområden kommer raden att expanderas.

Hantera affärsområden på kolumner

I kolumninställningar kan man välja att expandera kolumnerna på affärsområden och dotterbolag. Därefter väljer du de affärsområden som du vill ska läggas till som kolumn i din tabell. Om du inte lägger till några affärsområden kommer alla affärsområden och dotterbolag att expanderas ut i kolumner.

Du kan nu se affärsområden som en kolumn i din tabell!