Månadskonsolidering: 1) Initiera bokslut

Koncern

För att påbörja ett bokslut i koncernkonsolideringen måste du skapa ett nytt koncernbokslut.

Om det föregående koncernbokslutet är låst så kommer en lila knapp med texten Nytt koncernbokslut synas. Klicka på knappen.

Om det tidigare bokslutet är olåst så ligger knappen högre upp och är ljusblå.

Efter att du har skapat ett nytt koncernbokslut kommer en popup dyka upp. Välj sedan räkenskapsår, bokslutstyp och period. Observera att det inte är rekommenderat att blanda bokslutstyper. Välj sedan spara.

Nu har du skapat ett koncernbokslut, fortsätt till del 2 för att gå vidare.