Kontokontroll

Koncern

Kontokontroller är till för att kontrollera att ett eller flera konton har ett specifikt värde. Om ett konto inte stämmer överens med det värde som förväntas så får man en varning.

För att skapa en ny kontokontroll, klicka på Kontroll - Kontokontroller och sedan Skapa ny.

Fyll i det värde som det valda kontot ska ha och klicka på Spara.

För att redigera konton gå tillbaka till Koncerneliminering - Koncerntablå, klicka i Balans och Konto för att ta fram alla enskilda konton.

Scrolla ner till valt konto och högerklicka och klicka sedan på Ny eliminering.

Fyll i summan som står i Koncern IB och klicka sedan på Spara.

För att kontrollera att kontokontrollen är korrekt, gå tillbaka till Kontroll - Kontokontroller. Stämmer kontrollen visas en OK symbol till höger om företagets namn.