Koncerndata - Justera elimineringar IB räkenskapsår

Koncern

I denna flik hanterar du manuella justeringar av den ingående balansen i koncernen.

Detta kan vara relevant vid uppstart av koncernkonsolidering i Koncernrapportering när man har upprättat konsolidering tidigare och vill endast få in ingående balanser inkl. elimineringar.

Detta görs under fliken Koncerndata - Justera elimineringar IB räkenskapsår. Scrollar du lite längre ner kan du ange IB beloppen och elimineringsbeloppet. Du kan även välja om du vill justera specifikt konto eller i kontogrupper.

Glöm inte att klicka på Spara när du är klar.

Det kan ibland skjutas in underlag och elimineringar som du själv inte har gjort. Detta beror på att Koncernrapportering skapar egna underlag från förvärvsanalysen eller från elimineringar på balanssidan som gjorts tidigare år exempelvis.