Formler - Felsökning

Koncern, Rapport & Analys, Felsökning

I den här artikeln får du information som kan vara användbar vid tillfällen då formlerna inte fungerar som de ska.

När formeln inte går att lägga in eller blir fel kommer du att se en röd ruta

I fallet ovan har jag glömt att lägga in en måsvinge i slutet av formeln och kan därför inte lägga till formeln.

Nedan har vi sammanställt en checklista att kolla av om det är så att din formel visar fel data eller inte går att lägga till:

• Har du använt dig av rätt parenteser, det vill säga använt rätt för balanskonton respektive resultatkonton?

• Har du fyllt i kontointervall korrekt?

• Är funktionen exempelvis Ack(uttryck) korrekt skrivet?

• Har du en tagg på ett affärsområde eller ett budget som är borttagen?

• Har du råkat lägga formeln negativ respektive positiv?

• I ett enkelt läge har du bockat i korrekt balans eller resultat?

Kan du inte komma på vad du gör fel, kontakta gärna oss på supporten med ett skärmklipp på din formel och beskriv vad du vill få fram.