Affärsområden - Hur grupperar jag affärsområden eller dotterbolag? - Etiketter

Koncern, Rapport & Analys

Med etiketter går det att gruppera affärsområden och/eller dotterbolag i en enskild organisation eller i en koncern. Detta gör det lättare att skapa tabeller och grafer.

Se etiketter
Gå till Ekonomi - Datahantering - Etiketter för att hantera etiketter. Första gången kommer du se de färdiga etiketter som redan finns i systemet. För att se dem trycker du i boxen brevid Visa standardetiketter. Bland annat finns en etikett för alla dotterbolag (@children) och alla affärsområden i aktuellt bolag (@business_units).

Klicka här för att läsa hur du skapar en koncernstruktur

Klicka här för att läsa hur du skapar affärsområden

Skapa etiketter
Klicka på Ny etikett och ange ett namn. Sedan klickar du på namnet på den etiketten så dyker en kombination av dotterbolag och/eller affärsområden. Du fyller i de boxar på de affärsområden och dotterbolag som ska ingå i etiketten och avslutar med att trycka på Spara.

Ta bort etikett
För att ta bort en etikett så klickar du på etikett namnet och sedan på papperskorgen till vänster.

För att ta bort en etikett så klickar du på den röda ikonen med papperskorgen till höger om etiketten. Bekräfta sedan borttagandet genom att klicka OK.