Skicka meddelanden i Fortnox - för Byråpartners

Med Fortnox meddelandetjänst kan du inne i programmet enkelt kommunicera med dina kollegor och även med användare i dina klienters Fortnox.

Film: Direktmeddelande

Kopiera länk hit

Skicka meddelande

Kopiera länk hit

Om du är inloggad i Fortnox via webbläsaren i din dator, och vill skicka ett meddelande till någon av dina kollegor inne i programmet, gör såhär:

1. Klicka på ikonen för meddelande uppe till höger i programmet.

2. Klicka på ikonen Nytt.

3. Vid frågan "Handlar det om en klient?” svarar du Nej om det du vill kommunicera om inte handlar om en klient. Svara Ja om du vill skriva till eller om någon klient där sen konversationen kan bli tillgänglig i en samlingsvy inne på klientkortet.

4. Om du valt Ja i föregående steg, klicka sedan på pilen i fältet Företag. Då visas en lista med de företag du som konsult har tillgång till. Välj vilket företag som är aktuellt.

Om du valt Nej i föregående steg kan du endast dina kollegor på byrån i fältet Användare som du kan skriva till.

5. Klicka sedan på pilen i fältet Användare. Nu visas en lista med de användare som finns i det företag du valt, även de konsulter från byrån som har tillgång till företaget.

Om en användare saknas så kan den som är systemadministratör lägga till en ny användare. Läs mer längre ned.

6. Välj sekretessnivå på konversationen:

• Offentlig - Alla konsulter med åtkomst till klienten kan se vilka som är med i gruppen och vad de publicerar. Åtkomst till konversationerna finns inne på kundkortet i Digital byrå under fliken Meddelanden för en specifik kund.

• Privat - Endast deltagare kan se vilka som är med i gruppen och vad de publicerar. Alla deltagare kan lägga till nya deltagare i gruppen.

7. Välj ämne för konversationen, alternativt klicka på en av de pågående konversationerna som visas nedanför i en lista. För att befintlig konversation ska dyka upp behöver du vara deltagare i konversationen samt att alla deltagare som du valt är deltagare i befintlig konversation.

8. När du valt användare, sekretessnivå samt ämne för konversationen så klickar du på starta-knappen och skriver ditt meddelande i fältet längst ner. Klicka sedan på ikonen för Skicka.

9. Nu får mottagaren en notis om ett mottaget meddelande i sitt program, vid ikonen för Meddelande uppe till höger.

Det syns även en notis i mottagarens webbläsarflik.

Mottagaren klickar på notisen och meddelandet visas.

Mottagaren kan smidigt svara på meddelandet genom att skriva i rutan Skriv meddelande, och sedan klicka på ikonen för Skicka

Så här ser det ut om det är en gruppchatt som startas:

Meddelanden i Fortnox App

Kopiera länk hit

Om mottagaren av det skickade meddelandet har Fortnox App så får hen en pushnotis i mobilen och kan läsa meddelandet i appen.

Mottagaren kan smidigt svara på meddelandet och konversationen kan fortsätta i appen.

Första gången du får eller skickar ett meddelande

Kopiera länk hit

Är det första gången du använder meddelandefunktionen för att skicka ett meddelande så kommer du att få ett mail som bekräftar att ditt meddelande är skickat, och via knappen kan du ladda ner appen om du öppnar mailet i en mobil enhet, eller logga in i Fortnox via webbläsaren om du öppnar mailet på datorn.

Detsamma gäller om det är första gången mottagaren tar emot ett meddelande i systemet, då skickas ett mail till mottagaren med information om det mottagna meddelandet, samt en länk för att ladda ner appen och logga in i programmet.

Om mottagaren av ovan mail har sitt personnummer registrerat i sina användaruppgifter så kommer hen kunna logga in via bankid. Om man inte har personnummer registrerat så får man logga in med sitt användar-ID och lösenord.

Om användare saknas

Kopiera länk hit

Om personen du vill skriva till inte finns som användare i företagets Fortnox så kan du om du är systemadministratör direkt från meddelandefönstret lägga till en ny användare. Gör så här:

1. Klicka på Skapa ny användare

2. Lägg in uppgifterna på den nya användaren och klicka på Skapa användare.

E-postadress är obligatorisk och hit skickas instruktioner om inloggning.
Personnummer anges om man vill att användaren ska ha möjlighet att logga in i programmet med hjälp av BankID.
Mobilnummer anges om man vill att användaren även ska få ett sms med instruktioner om inloggning.

3. Den nya användaren får nu ett mail och ev. sms med instruktioner om inloggning.

Alla meddelanden som skickas i programmet visas i en samlingsvy på klienten i Digital byrå, under fliken Meddelanden. Vilka meddelanden som visas för dig är beroende av vilka behörigheter du har på aktuell klient.

Läs mer:

Meddelande kopplat till verifikation - för Byråpartners

Skicka meddelanden i Fortnox - för företaget

Meddelande kopplat till verifikation - för företaget

Meddelande kopplat till leverantörsfaktura - för Byråpartners

Meddelande kopplat till leverantörsfaktura - för företaget