E-signering

Arkivplats

Denna artikel går igenom vad signering är, och vad du kan göra med hjälp av signering.

Vad är e-signering?
Med e-signering kan du begära digital signatur från andra parter på dina avtal, protokoll och rapporter direkt i Fortnox. En begäran om signatur skickas ut via e-post och/eller sms till de mottagare du lägger till.

Vilka dokument kan signeras?
Du kan endast signera pdf-filer.

Hur får jag tillgång till e-signering?
För att få tillgång till e-signering behöver du en licens för Arkivplats och att Skapa signering är ibockad i licens-inställningarna. Detta hanteras av en Systemadministratör .

Hur skickar jag ett dokument för signering?
För att ladda upp en ny fil för signering används knappen Ny signering.

Det går också att starta signering för en befintlig fil via knappen Starta signering.

För att välja mottagare till dokumentet används knappen Lägg till mottagare där det går att välja bland befintliga mottagare eller lägga till en ny mottagare.

Har du lagt till fler än en mottagare kan du välja i vilken ordning de ska signera. Du kan också välja signeringsmetod, giltighetstid, om dokumentet ska skickas som e-post och/eller sms samt hur påminnelser ska hanteras.

Hur fungerar det med notiser vid signering?
De mottagare som ska signera får ett mejl och/eller SMS beroende på vad du ställer in när du skickar för signering. Därefter får du ett mejl när det antingen är klart, någon har nekat eller tidsfristen för signeringen för alla parter har löpt ut.

Vad kostar e-signering?
Kostnaden för e-signering är per dokument. Se pris här: Prislista

Går det att ändra en pågående signering?
Ja, det går att ändra fram till dess att någon signerat dokumentet. Om ingen signerat än så kan du klicka på pennan för att till exempel lägga till mottagare eller ändra inställningar. Det går även att ta bort en pågående signering så länge det inte är signerat av samtliga mottagare.

Kan jag följa status på en pågående signering?
Ja, du hittar information om en pågående signering om du trycker på info-knappen när du klickat dig in på en fil.

Kan jag låsa en e-signering till ett personnummer?
Ja, om ett specifikt personnummer anges på en viss mottagare måste det vara samma personnummer som signerar. Observera att det endast fungerar med BankID som vald signeringsmetod.