Kom igång med Fortnox Arkivplats

Arkivplats, Kom igång

I denna artikel kommer du att lära dig hur du kan komma igång med Fortnox Arkivplats och effektivt organisera och lagra dina dokument elektroniskt.

Skanna fakturor och verifikationer till arkivplatsen och koppla dem till bokföringen. Här visar vi hur du kommer igång med Fortnox Arkivplats.

Film: Inställningar i Fortnox Arkivplats

Kopiera länk hit

1. Ge behörighet till användare

Kopiera länk hit

Det första du behöver göra är att tilldela licens och ge behörigheter till den/de användare som ska ha tillgång till Arkivplats. För att göra detta måste du vara systemadministratör .

Klicka på ditt företagsnamn uppe till höger och sedan på Administrera användare. Här tilldelar du licens, ger behörigheten och skapar behörighetsgrupper, om det är flera användare som ska ha tillgång till arkivplatsen.

Läs mer här: Behörigheter i Fortnox Arkivplats‍

2. Gå igenom inställningarna

Kopiera länk hit

Under inställningarna kan du bland annat aktivera möjligheten att mejla in filer till de olika mapparna i din arkivplats. Klicka på kugghjulet uppe till höger, och välj Arkivplats.

Läs mer här: Inställningar - Fortnox Arkivplats‍

Film: Lägg till mappar, mappstrukturen och ladda upp filer i Fortnox Arkivplats

Kopiera länk hit

3. Skapa mappar

Kopiera länk hit

Om du vill organisera bland dina filer kan du göra det genom att sortera dem i olika mappar. Du kan enkelt lägga upp egna mappar genom att klicka på verktyget Lägg till mapp uppe till höger i programmet. Om du lagt upp en mapp som du vill döpa om eller ta bort öppnar du upp mappen genom att klicka på den. Uppe till höger har du då verktygen för att ta bort, lägga till, lägga till e-postadress och byta namn på mappen. Genom att lägga till en e-postadress till mappen kan du mejla in filer direkt in till rätt mapp.

4. Ladda upp filer

Kopiera länk hit

Nu är det dags att ladda upp filer. Nedan beskriver vi hur du laddar upp filer med drag and drop.

Vill du läsa mer om hur du på olika sätt kan ladda upp filer, klicka här: Ladda upp filer

Steg-för-steg-guide för att ladda upp fil genom ”drag and drop-funktionen”:

1. Ta fram den fil du vill ladda upp i arkivplatsen.
2. Dra in filen i den mapp du vill att den ska hamna i.
3. I sista steget släpper du filen i rutan som kommer upp när du drar in en fil i arkivplatsen.