Lagerbolag

Ett lagerbolag är ett aktiebolag som aldrig bedrivit verksamhet.

Med ett lagerbolag kan du snabbt starta en ny företagsverksamhet

Kopiera länk hit

Ett lagerbolag är ett aktiebolag som bildas för att säljas vidare. Lagerbolaget är ett vilande företag, färdigt och registrerat med ett organisationsnummer som du sedan använder när du ska registrera bolaget för F-skatt , moms och eventuellt som arbetsgivare så att du kan börja skriva avtal och fakturera. Det enda som behöver göras är en namn- och ägarändring. Bolaget följer samma regler som finns för aktiebolag, till exempel krävs ett lika stort aktiekapital som för ett vanligt aktiebolag. Det första räkenskapsåret börjar den dag då lagerbolaget registrerades hos Bolagsverket, inte den dag då lagerbolaget köptes.

Starta din verksamhet med Fortnox Lagerbolag

Kopiera länk hit

Visste du att du kan köpa ditt lagerbolag via Fortnox ? Du får handlingar och organisationsnummer inom två timmar, och vi hjälper dig genom hela processen.

Relaterade ord
Aktiebolag

Ett aktiebolag är den vanligaste förekommande företagsformen som bildats av en eller flera stiftare och som är en juridisk person.

Aktiekapital

Aktiekapital är det kapital aktieägarna har skjutit in i bolaget i samband med bolagets grundande och i form av nyemissioner och fondemissioner.

Arbetsgivare

Arbetsgivare är den som erbjuder arbete.

F-skatt

F-skatt är en företagsskatt och betalas av företagare som bedriver näringsverksamhet.

Moms

Moms är mervärdesskatt som betalas till staten när du köper varor och tjänster. Vanligtvis är momsen inräknad i priset vid privata köp av varor och tjänster. Däremot måste företagare lägga på moms vid försäljning av varor och tjänster.

Räkenskapsår

Ett räkenskapsår är den period för vilken ett företag gör sitt bokslut och upprättar sin årsredovisning.