Registerutdrag - Kund & Leverantör

Hantera Fortnox

GDPR ger rätten till att begära ett registerutdrag över sina personuppgifter.

Rätten till registerutdrag hanteras enklast genom att du exporterar ut en rapport med personuppgifterna eller om den registrerade själv kan logga in och se sina uppgifter av dina kunder, leverantörer eller anställda. När du exporterat en rapport kan du öppna den i exempelvis excel för vidare hantering. Eller spara ner som pdf för att skriva ut eller direkt mejla till den efterfrågade.

Rapporterna är indelade per program som du har tillgång till, t.ex. Bokföring, Leverantörsfakturor, Kundfakturor, Register och Listor samt Egna rapporter.

1. Klicka på Rapporter uppe till höger i programmet

2. Välj önskad rapport från rutan som visas

3. Olika visningsalternativ visas, välj önskat alternativ. Se nedan vad de olika alternativen innebär.

Det finns tre olika sätt att visa de olika rapporterna. Du väljer utskrivningsalternativ beroende på vad du ska göra med rapporten.

* Visa på skärm - rekommenderas om du bara vill titta på rapporten och inte skriva ut den.

* Visa PDF - rekommenderas om du vill skriva ut rapporten. Du måste ha en PDF-läsare installerad på din dator. Detta kan du ladda ner gratis på exempelvis Adobes hemsida .

* Visa TXT - rekommenderas om du vill ta ut rapporten i text-format för att kunna öppna den i exempelvis Excel.

Vill du läsa mer om import eller export av filer, och hur de hanteras i Excel, klicka här .