Kom igång med Fakturaförsäljning

Faktura & betaltjänster

Fakturaförsäljning är ett enkelt sätt att förbättra ditt företags likviditet och slippa vänta på att kunderna betalar för att få pengarna på kontot.

Fakturaförsäljning innebär att vi köper en kundfaktura av dig. Du får betalt i samband med att fakturan skickas, och det blir upp till oss att få betalt av din kund. Du väljer själv hur många fakturor du vill sälja och du betalar endast för de fakturor du väljer att sälja. Givetvis bokför vi allt åt dig automatiskt.

Fortnox erbjuder två olika alternativ av Fakturaförsäljning: Fakturaförsäljning med och utan regress. Vilket alternativ som är mest fördelaktig för dig beror på vilka behov och förutsättningar du har.

Båda alternativen delar fördelarna att de frigör kapital och förbättrar ditt kassaflöde. Samtidigt sparar du tid och resurser eftersom Fortnox tar hand om fakturahantering och administration.

Fakturaförsäljning med regress

Kopiera länk hit

Fakturaförsäljning med regress är det vanligaste alternativet i Fortnox, och innebär att fakturan köps med återköpsrätt. Fortnox tar över risken för försenad betalning, men om betalningen uteblir efter påminnelser och inkassokrav, görs det automatiskt ett återköp av fakturan, fakturan går i regress.

Alternativet Fakturaförsäljning med regress passar bäst för dig som kan tänka dig att behålla kreditrisken och då få en lite lägre avgift.

Fakturaförsäljning utan regress

Kopiera länk hit

Fakturaförsäljning utan regress innebär att fakturan köps utan återköpsrätt. Då köper vi din faktura inklusive risken att vi kanske inte får betalt av din kund. Fortnox tar alltså över risken för både försenad och utebliven betalning.

Alternativet Fakturaförsäljning utan regress passar bäst för dig som vill minska kreditrisken och därmed betala en lite högre avgift.

Aktivera knappen sälj fakturan

Kopiera länk hit

Om du inte redan ser knappen Sälj fakturan när du skapar en kundfaktura, kommer du igång med Fakturaförsäljning så här:

Gå till Meny - Alla program & tjänster.

Gå till segmentet Ta betalt och klicka på Läs mer för tjänsten Fakturaköp.

Klicka på knappen för att bli kontaktad.

Därefter blir du uppringd av en av våra säljare som hjälper till att sätta ihop ett avtal utifrån dina behov, och Fakturaförsäljning blir aktivt inne i programmet.

Har du frågor eller behöver du hjälp med att komma igång - välkommen att kontakta oss på 0470-785000 (Knappval 1. Försäljning → Knappval 2. Sälja fakturor).