Inställningar - Löneår

Lön

När det är dags att skapa nytt löneår gör du det i inställningarna som du hittar i programmets högra hörn. Öppna blocket Löneår och klicka sedan på knappen Skapa ny.

Förutom att det nya löneåret ska skapas är det ytterligare ett par steg du måste gå igenom när det är dags för löneårsskifte. Här hittar du en guide till att Skapa nytt löneår ‍.

Observera att ett nytt löneår inte kan skapas när som helst under året utan det blir först möjligt att göra i början på januari. Vanligtvis får du tillgång till att skapa det nya året runt den 3:e januari. Anledningen till att det inte går att skapa löneår för flera år framåt i tiden är att det kan komma nya lagar och avtalsregler varje år. Givetvis anpassar vi programmet efter detta och således kan nya löneår inte skapas förrän eventuella förändringar är implementerade.