Köp av integration

Hantera Fortnox

I vår sida för Integrationer kan du köpa en produkt eller tjänst som tillhandahålls av en partner till Fortnox. Appen köps inne i sidan för Integrationer och adderas därefter till ditt Fortnox abonnemang med samma avtalsperiod som resterande produkter du har i Fortnox.

Du kommer till Integrationer genom att klicka på kundkorgen längst upp, och sedan välja Integrationer.

Integrationen har alltid 30 dagars öppet köp vilket ger dig som kund möjlighet att testa integrationen under 30 dagar.

Vänligen observera att det endast är en systemadministratör som kan köpa integrationer.

Integrationen supportas av partnern bakom den, kontaktuppgifter finns på integrationens detaljvy.

För ej köpbara appar, finner du mer information i Kom igång med integrationer .

Hur du köper en integration

Kopiera länk hit

Klicka på kundkorgen längst upp, och sedan Integrationer. Eller gå in under vänstermenyn och välj Integrationer. Välj den integration som passar ditt behov.

Om en integration är köpbar i Fortnox ser du knappen Köp hos Fortnox i högra hörnet.

Beställning

Kopiera länk hit

Nu kommer du in i beställningen. Om integrationen hanterar fler användare kan du i detta skedet välja antal användare som ska ha tillgång till den, priset för integrationen är per användare. Om integrationen enbart hanterar en användare kan du inte välja fler än en.

Du godkänner därefter integrationens användaravtal som är mellan dig och partnern som skapat den.

Nu är köpet klart och du kan antingen aktivera integrationen direkt eller välja Aktivera senare så kan du göra detta under Administrera integrationer vid ett senare tillfälle. Det skickas även ett mail med bekräftelse till din e-post.

Mitt abonnemang

Kopiera länk hit

För att se beställningen går du in under Mitt abonnemang och väljer fliken Abonnemang. Där kan du bland annat se när ändringar gjordes samt vilka abonnemang som är under Öppet köp.

Administrera integrationer

Kopiera länk hit

För att hantera dina integrationer går du in under Administrera integrationer. Där listas de integrationer du har aktiverat och för att visa mer information för en av dessa klickar du dig in via knappen Hantera.

Här visas det om integrationen faktureras av Fortnox eller ej samt vilka behörigheter den har.

Om du har köpt en integration för fler användare ser du här vilka som blivit tilldelade och inte. När du tilldelar en integration får du upp en lista på användare som kan få tillgång till den.

Vänligen observera att användaren behöver ha de rättigheter som integrationen kräver för att kunna utföra överföringen.

När du lägger till en användare får de en länk där de behöver aktivera integrationen med sina inloggningsuppgifter. Du kan även välja att istället kopiera och dela aktiveringslänken som visas här.

Aktivera integrationen

Kopiera länk hit

När du klickar på Aktivera nu skickas du vidare till partnerns landningssida där du kan läsa mer om integrationen samt aktivera den genom att ange dina Fortnox inloggningsuppgifter.

Här ser du även vilka behörigheter integrationen vill ha i Fortnox.

Observera att köpet görs när du godkänner köpet och inte när du aktiverar.

Efter detta skickas du vidare till integrationens gränssnitt för att komma igång med integrationen och gör eventuella inställningar som passar för ditt företag, om något är oklart med inställningarna vänliga kontakta supporten av integrationen, kontaktuppgifter finns på integrationens detaljsida.

Nu är integrationen aktiverad och uppsatt

Kopiera länk hit

Integrationen finns nu tillgänglig via Mina integrationer i Huvudmenyn och kopplingen är aktiverad.

Under Administrera integrationer kan du se vilka användare som har tillgång till appen samt lägga till fler användare.

Observera att användaren användarna som ska kopplas måste finnas upplagda i Fortnox samt att de måste ha rättigheter som appen vill ha tillgång till för att överföringen ska kunna utföras. För att skapa upp en ny användare går du till administrera användare.

Säga upp en aktiverad integration

Kopiera länk hit

En integration som köps via Fortnox fungerar på exakt samma sätt som en licens som köpts via Fortnox. Om du vill säga upp integrationen görs detta via fliken mitt abonnemang och sägs då upp från nästa period.