Kom igång med integrationer

Kom igång

Integrationer möjliggör det för dig som kund att direkt via sidan för integrationer hitta och lägga till en produkt eller tjänst som tillhandahålls av en partner till Fortnox.

Mer information om köpbara integrationer hittar du i: Köp av integrationer

Integrationer aktiveras inifrån sidan för integrationer och adderas därefter till ditt bolag i Fortnox. Vänligen observera att det endast är en systemadministratör som kan lägga till integrationer.

Integrationen supporteras av partnern bakom integrationen, kontaktuppgifter finns på integrationens detaljsida i sida för integrationer.

I vänstermenyn finns det information om hur integrationer fungerar.


Hur du aktiverar en integration

Kopiera länk hit

Välj den integration som passar ditt behov. Det går att söka direkt på integrationen eller välja kategorier för att hitta den integration du letar efter.

När du valt en integration som passar er klickar du på Köp hos integratör i övre högra hörnet. Vänligen observera att ni behöver ha en integrationslicens innan ni kan lägga till en integration.

Köp hos integratör

Kopiera länk hit

När du klickat på knappen visas ett meddelande om att du nu kommer tas vidare till en extern sida som tar dig vidare till beställningen. På partnerns landningssida kan man oftast välja om man redan är kund eller vill registrera sig som ny kund. Hur detta är utformat är upp till partnern som skapat den.

Du godkänner därefter integrationens användaravtal som är mellan dig och partnern som skapat integrationen.


Aktivera integrationen

Kopiera länk hit

På partnerns sida finner du en aktivera knapp och via den kan du aktivera integrationen genom att ange dina Fortnox inloggningsuppgifter eller Fortnox ID. Här ser du även vilka behörigheter integrationen vill ha i Fortnox.

Administrera integrationer

Kopiera länk hit

Efter detta skickas du vidare till integrationens gränssnitt för att komma igång med integrationen och gör eventuella inställningar som passar för ditt företag, om något är oklart med inställningarna vänliga kontakta supporten av integrationen, kontaktuppgifter finns på detaljerna i sidan för Integrationer.


Nu är integrationen aktiverad och uppsatt

Kopiera länk hit

Integrationen finns nu tillgänglig via mina integrationer i huvudmenyn.

Här kan du även inaktivera integrationer.

För att hantera dina integrationer går du in under Företagsmenyn och väljer Administrera integrationer. Där listas de integrationer du har aktiverat och för att visa mer information för en av dessa klickar du dig in via knappen Hantera.

Här visas det om integrationen faktureras av Fortnox eller ej samt vilka behörigheter den har.

Du kan se information kring integrationen och vilken användare som har tillgång till den, du kan även här omfördela integrationen på en annan användare, obs användaren måste finnas upplagd i Fortnox. För att lägga upp en ny användare gå till administrera användare.

Säga upp en aktiverad integration

Kopiera länk hit

En aktiverad integration går att säga upp genom att gå till Administrera integrationer och klicka sig in på den aktuella integrationen. Alternativt går man sidan för Integrationer i vänstermenyn för att säga upp genom att klicka Inaktivera.

Fick du den hjälp du sökte?