Inköp och inleveranser i Fortnox Lager

Lager

Här beskriver vi hur inköp- och inleveransflödet fungerar i Fortnox Lager.

Inköpsorder

Kopiera länk hit

På inköpsordern anges hur många av respektive artikel man önskar köpa från en viss leverantör. Så snart inköpsordern skickats läggs det beställda antalet till “Väntas”-saldot för artikeln.

Läs mer här: Inköp i Fortnox Lager‍‍

Inkommande gods

Kopiera länk hit

När det beställda godset anländer registrerar du detta i funktionen Inkommande gods. När inkommande gods-dokumentet kopplas till en inköpsorder visas rader för de beställda artiklarna, och hur många som väntas.

När du markerar Inleverans klar och sparar, så ökas både lagersaldo och lagervärde (det senare preliminärt).

Läs mer här: Inleverans via Inkommande gods‍

Leverantörsfaktura

Kopiera länk hit

När leverantörsfaktura för godset kommer så använder du funktionen Matcha mot inkommande gods för att matcha fakturerat antal mot mottaget. Funktionen finns över tabellen för artikelregistrering på leverantörsfakturan.

När leverantörsfakturan markeras med Lagerhantering klar definitivbokas lagervärdet, samtidigt som eventuella justeringar av lagervärdet görs om kostnaden inte var samma som den preliminärt bokförda.

Läs mer här: Matcha inkommande gods mot leverantörsfaktura