Inställningar - Påminnelser

Fakturering

Om du vill kunna skicka ut påminnelsefakturor till de kunder som inte betalat i tid behöver du först göra lite inställningar.

Gå till inställningarna som du hittar uppe i högra hörnet och välj sedan Fakturering - Påminnelser.

I fältet Antal dagar efter förfallodatum fyller du i hur många dagar du vill att det ska gå från och med fakturans förfallodatum till det att du ska kunna skicka första påminnelsefakturan. I det andra fältet fyller du i hur många dagar du vill att det ska gå mellan påminnelsefakturorna. I det sista fältet fyller du i hur många påminnelsefakturor du vill kunna skapa.

Under rubriken Påminnelseuppgifter fyller du i hur stor påminnelseavgiften ska vara samt vem som ska stå som referens på fakturorna.

I rutorna för påminnelsetext skriver du i vilken fakturatext du vill ska skrivas ut på respektive påminnelsefaktura. Avsluta med att Spara.

Om du vill skicka påminnelser via mail måste du göra en inställning under blocket E-postdokument i inställningarna för fakturering. Där fyller du i avsändare, ämne och vad du vill att det ska stå i mailet som påminnelsen skickas med.

För att lägga till ett bokföringskonto för påminnelseavgiften gör följande:

Klicka på kugghjulet uppe till höger och välj sedan Fakturering - Förvalda konton - Fyll i kontot under Påminnelseavgift.

För att få instruktioner hur du skapar en påminnelsefaktura, läs här: Skapa påminnelsefaktura

För att dina påminnelser ska dyka upp under fliken Påminnelser i Fortnox Fakturering behöver du även bocka i att Påminnelse skickas i inställningarna för Betalsätt och betalvillkor.