Kreditera faktura - Fakturaservice

Faktura & betaltjänster

Här kan du lära dig om fördelarna med att kreditera fakturor med hjälp av en fakturaservice, och hur det kan underlätta din hantering av ekonomi och betalningar.

Skapa kreditfaktura

Kopiera länk hit

Behöver du kreditera en faktura du skickat via Fakturaservice gör du det enkelt genom att gå in på fakturan som du vill kreditera och klicka på Skapa kreditfaktura nere i vänstra hörnet.

En kreditfaktura skapas och genom att skicka den med Fakturaservice så kopplas och bokförs debet och kredit mot varandra och lägger sig som slutbetalda i din kundfakturalista. Eventuella avgifter som tillkommit skrivs bort automatiskt.

Under Distributionssätt väljer du om kreditfakturan ska skickas till din kund eller inte.

Klickar du därefter på domarklubban, kommer du att se Kreditering under Finansiell historik.

Har det inkommit en betalning mot fakturan du vill kreditera? Tänk då på att du inte kan kreditera hela fakturan och skicka med Fakturaservice. Delkreditera går bra, tänk då på att ändra beloppet på kreditfakturan.
Vill du kreditera hela fakturan så är alternativet att du skapar en kreditfaktura, men sköter bokföringen själv. Tänk på att även avsluta debetfakturan i Fortnox Finans hantering via Domarklubban, för att undvika att krav fortsätter skickas till din kund.

Gör så här:

• Kontrollera så att kreditfakturan är bokförd

• Gå till inbetalningsfliken

• Sök upp både kredit och debetfaktura och klicka sedan på Lägg till

• Kontrollera så att saldot nere till höger under Total SEK är korrekt - Välj sedan bokföringskonto och klicka på Bokför.

Du kan läsa mer om kreditfakturor här: Kundfaktura - Skapa kreditfaktura