Felsökningsguide - Inget värde på lönebeskedet

Lön, Felsökning

Jag har ett schema på en anställd men får inget värde när jag förhandsgranskar lönebeskedet, vad kan vara fel?
Om du har skapat en lönekörning och upptäcker vid förhandsgranskning av lönebeskeden att vissa anställdas lönebesked saknar värde, beror det på att en inställning på den anställde saknas.

Lösning:

1. Klicka påRegister ute till höger i programmet och välj Avtal för löner.

2. Välj Avtal för Arbetare eller Avtal för Tjänstemän beroende på vad din anställda är för personaltyp.

3. Inne på avtalet finns en JA/NEJ-inställning för Automatisk schematid. Om denna står på NEJ anpassas inte schemat efter personalkortet.

4. Ändra den till JA, så tillämpas schemat.

5. Om lönebeskedet redan är skapat, behöver man efter ändringen, gå in på lönebeskedet på nytt och klicka på Skapa om lönebeskedlängst upp till höger och då uppdateras lönebeskedet enligt de nya uppgifterna.