Felsökningsguide - Arbetsgivardeklaration

Lön, Felsökning

En arbetsgivardeklaration har blivit gul, varför och vad gör jag?
När man skapar en ny arbetsgivardeklaration i Fortnox Lön kontrolleras även redan skapade arbetsgivardeklarationer under samma år.
Om en arbetsgivardeklaration blir gul vid detta tillfälle betyder det att någonting, till exempel bruttolönen, under denna period har blivit förändrad jämfört med när arbetsgivardeklarationen skapades från början.

Lösning:

För att reda ut detta kan man välja att skriva ut ett underlag för den gamla arbetsgivardeklarationen och jämföra med skapade löner för den perioden.

1. För att skriva ut underlaget klickar du först på Lönekörning och sedan på fliken Arbetsgivardeklaration i Fortnox Lön.

2. Markera vilken period det är som gäller och gå sedan längst ner till höger på sidan där det står Arbetsgivardeklaration och välj Underlag. Klicka sedan på Utför.