Budget - Utöka året på en budget

Koncern, Rapport & Analys

Har du ett förlängt räkenskapsår eller vill använda samma budgetfil för din budget i Fortnox kan du använda dig av detta knep. Det fungerar på Excel såväl som i Google-sheets.

Vill du utöka året eller kommande år i din budget laddar du ner din befintliga budget. Det gör du genom att antingen skapa en ny budget eller ladda ner en befintlig. I detta fall laddar vi ner en befintlig budget.

Klicka Ekonomi - Budget i vänstermenyn och därefter fliken Hantera budget.

Gå in på den budgeten genom att klicka på namnet och klicka på knappen Ladda ner budget.

Välj sedan vilket format du vill redigera din budget i samt vilken radmall du vill ha. Klicka därefter på Ladda ner.

Väl inne i filen kan du lägga till kolumner för de månader du vill att budgeten ska sträcka sig till. Här kan du också lägga till de siffror som ska ingå i nya budgeten. Se exempel nedan.

När du lagt till de månader och siffror som du vill ska ingå, sparar du budgeten och stänger ner filen. Ladda därefter upp budgeten genom att klicka på Ladda upp budget under Budgethantering.

Nu är budgeten inläst i Fortnox och du kan använda den i dina rapport-tabeller och grafer.