Budget - Slå samman budget för affärsområden

Koncern, Rapport & Analys

Fortnox budgetverktyg tillåter dig att slå samman budgetar som du har skapat för dotterbolag eller affärsområden utan att du behöver kombinera dessa manuellt.

Det går att skapa budget både på koncernnivå och moderbolagsnivå, beroende på var budgeten ska användas.

För att använda budgeten tillsammans med koncerndata, gå till Koncernekonomi - Budget i vänstermenyn.

För att använda budgeten på moderbolagsnivå, gå till Ekonomi - Budget i vänstermenyn

Därefter fungerar budgetfunktionen på samma sätt, oberoende av utgångspunkten.

OBS! Du kan endast göra budget på koncernnivå om du har licensen Fortnox Koncern

Under fliken Hantera budget klickar du på knappen Ny budget.

Här väljer du affärsområde och vilket budgetår som du önskar slå samman för dotterbolag/affärsområden. Läs här om hur du skapar ett affärsområde.

Klicka sedan på Nästa.

Nu har du möjlighet att välja från vilken organisation eller affärsområde som datan ska komma från. För att slå samman budgetar väljer du Budget från dotterbolag eller affärsområden.

Konfidensgrad (%) används för att styra hur stor del av budgeten som ska hämtas från respektive affärsområde/dotterbolag. 100% anger att budgeten hämtas 1:1. Det går även att ange olika tal för respektive område/bolag.

Här kan du välja att hämta data från egna organisationen eller affärsområden.

Väljer du affärsområden kommer de affärsområden fram, som du skapat tidigare.

Här kan även konfidensgraden väljas för respektive område.

Är du inne på moderbolaget kan du välja att hämta data från dotterbolag. På koncernnivå (Koncernekonomi -> Budget) kan man välja att slå samman budget från moder- och dotterbolag.

Här kan även konfidensgraden väljas för respektive bolag.

Välj i rullistan under Budget vilken budget eller prognos som ska användas för sammanslagningen.

När du har klickat i vilka budgetar du vill slå samman, klicka på Ladda ner.

Din nya budget kommer att hamna under Hantera budget. Du kan behöva ladda om webbläsaren för att se den.

Tryck på namnet på budgeten för att se underlaget.