Budget - Felsökning budget och prognos

Koncern, Rapport & Analys, Felsökning

I den här artikeln listar vi några vanliga felkällor.

Kontohantering

Kopiera länk hit

Om det finns fler konton i budgetvyn än det fanns med i inläsningsfilen kan detta exemplevis beror på:

• Ett konto finns på fler ställen i filen (OBS! endast endast en rad per konto kommer att läsas in), vilket leder till felaktig summering.)

• Lösning: Korrigera i filen, och läs in på nytt.

• Ett konto står under fel kontointervall i filen (OBS! kontona läses in i nummerordning, oavsett hur de står i filen som läses in)

• Lösning: Korrigera i filen, och läs in på nytt.

• Felaktig summering i den importerade filen

• Lösning: Korrigera i filen, och läs in på nytt.

Filinläsning

Kopiera länk hit

Filen går inte att läsa in:

• Filen som laddades ner är inte samma fil som fyllts i och importerats

• Lösning: Ladda ner en ny fil från Fortnox och fyll i på nytt

• En formatering har gjorts i någon av cellerna.

• Lösning: Ladda ner en ny fil från Boardeaser och fyll i på nytt

Komponenter

Kopiera länk hit
  • Prognosvärden visas inte för framtida perioder

• Lösning: Kontrollera vald period att visa utfall för. Om sista perioden i räkenskapsåret är vald kommer endast utfall att visas

• Fel budget- eller prognosvärden

• Lösning: Kontrollera att rätt budget/prognos är vald i rader/kolumner, alternativt att rätt budget/prognos är aktiv för räkenskapsåret.

• Inga siffror visas när affärsområde välj

• Lösning: Läs in bokföring på nytt för alla räkenskapsår som ska visas i komponenterna. Affärsområden "taggas" upp i bokföringen när den importeras till Fortnox