Artikelregister i Fortnox app

Fakturering

I Fortnox app kommer du åt ditt artikelregister och kan både lägga till och redigera artiklar.

Skapa artikel

Kopiera länk hit

1. Välj Artiklar i menyn, så kommer du till ditt artikelregister.

2. För att lägga till en ny artikel i ditt register klickar du på Skapa artikel.

3. Fyll i uppgifter om din artikel
När du klickat på Skapa artikel behöver du välja om din artikel är en vara eller tjänst. Fyll sedan i namnet på din artikel, pris exkl. moms samt enhet.

Om din artikel är av typen vara har du möjlighet att markera den som lagervara och fylla i antal du har på lager. Observera att ifall du även har en aktiv lagerlicens så kan antal inte justeras manuellt, utan behöver göras via en inleverans eller inventering.

Om du har aktiverat husarbete på webben så kan du också välja typ av husarbete på din artikel.

Har du aktiverat den förenklade momshanteringen på webben kan du justera momssats på din artikel. Har du inte aktiverat denna funktion kommer momsen på din artikel baseras på vilket förvalt försäljningskonto du har i webben och då kan inte heller momsen i appen ändras. Vill du läsa mer om hur man aktiverar en enklare momshantering kommer du åt informationen här: Förenklad momshantering‍

Tryck på Spara för att skapa din artikel.

Redigera artikel

Kopiera länk hit

För att redigera inställningarna på en artikel väljer du aktuell artikel i artikelregistret, ändrar de inställningar du önskar och trycker på Uppdatera.

Radera/inaktivera artikel

Kopiera länk hit

För att radera en artikel väljer du aktuell artikel i artikelregistret och klickar på Radera. Om artikeln används på ett eller flera dokument så kommer ett felmeddelande och du får istället valet att klicka på Inaktivera. Artikeln visas då inte i appen men det går att aktivera den igen i webben.

Begränsningar Artiklar i appen

Kopiera länk hit

Det finns inget stöd för att använda flera olika prislistor i appen. Det pris som anges på en ny artikel sparas ned på förvalda prislistan i webben och för befintliga artiklar så hämtas också priset från den förvalda prislistan i webben.

Du kan läsa om fler begränsningar i Fortnox app här: Begränsningar i Fakturering i Fortnox app‍