Bokföring av sålda fakturor

Faktura & betaltjänster

I denna artikel kommer du att lära dig hur du bokför sålda fakturor på rätt sätt och hur det påverkar din redovisning.

Under Inställningar-Fakturering-Förvalda konton, kan du se och ändra de bokföringskonton som används för Fakturatjänster. Görs inga ändringar, används en standarduppsättning av lämpliga bokföringskonton.

En kundfaktura på 10 000:- som säljs mot en kreditavgift på 2,9% leder till en utbetalning på 9612,62 kr:

Den automatiska bokföringen av avgifterna blir med standardkonton:

Kundfakturan bokförs automatiskt som betald:

Vid dagens slut summeras alla transaktioner på kontot, och en utbetalning görs. Denna bokförs också automatiskt: