Ladda ner filer från Arkivplats

Arkivplats

Upptäck hur man säkert laddar ner filer från Arkivplats och navigerar enkelt genom webbplatsens användargränssnitt för att spara och organisera filer på din enhet.

Ladda ner enstaka fil

Kopiera länk hit

Om du vill ladda ner en enstaka fil från arkivplatsen kan du enkelt göra det genom att klicka på Ladda ner fil som du hittar längst ut till höger på raden. Filen sparas då på din dator.

Ladda ner alla

Kopiera länk hit

Det finns också möjlighet att ladda ner allt från Arkivplatsen i en enda zipfil. För att ha möjlighet till detta behöver din eller dina användare först och främst ha behörighet till att göra detta. För att ställa in och ge behörighet till detta klickar du som administratör‍ på ditt namn/ditt företagsnamn längst upp i mitten av programmet och väljer att klicka på Administrera användare‍‍ . Väl där inne väljer du sedan att klicka på den eller de användare du vill ge behörighet för att exportera filer under inställningarna för Register.

I den nya ruta som öppnas har du möjligheten att ställa in om den aktuella användaren ska ha behörighet till att exportera filer eller ej.

För att ladda ner allt från Arkivplatsen gör du detta genom att använda dig av verktyget Ladda ner mapp. Verktyget fungerar på så sätt att den laddar ner allt i en zipfil, beroende på vart du står. Antingen allt på hela Arkivplatsen eller allt i den öppna mapp du står i.

När du klickar på verktyget kommer du mötas av en ny ruta som vill att du bekräftar nedladdningen.

När du har bekräftat nedladdningen kommer den att köläggas och genomföras i bakgrunden.

När exporten är färdig kommer du att få en programnotis för detta längst upp i programmet.

Programnotisen är klickbar och när du gör detta kommer den aktuella zipfilen att laddas ner på din dator.