Skapa restorder

Offert & Order

I denna artikel får du lära dig hur du skapar en restorder för att hantera kundbeställningar på ett effektivt sätt. Ta reda på steg-för-steg instruktioner och bästa praxis för att maximera din verksamhets effektivitet.

När du ska fakturera en kundorder där du enbart levererar en del av artiklarna har du möjlighet att skapa en restorder på de artiklar som inte levereras.

I exemplet nedan innehåller ordern 5 artiklar men enbart 3 har angetts i kolumnen Levererat antal, när du klickar på knappen Skapa faktura får du därför frågan om du vill skapa en restorder.

Väljer du att skapa en restorder kommer endast det levererade antalet att faktureras och övriga artiklar hamnar på restordern. Restordern får även en koppling till den ursprungliga ordern.

När du står inne på ordern kan du hålla markören över förstoringsglaset uppe till vänster för att se vilken restorder och vilken kundfaktura ordern är kopplad till.