Samlingsfakturera flera order

Offert & Order

I den här artikeln kommer du att lära dig hur man effektivt sammanställer flera order och skapar en samlingsfaktura för att underlätta hanteringen av kundbetalningar.

Film: Samlingsfakturera i Fortnox Order

Om du vill skapa en kundfaktura av flera order markerar du de order i Order - Lista du vill fakturera och klickar sedan på knappen Skapa faktura nere till höger. Du får då upp nedanstående meddelande där du anger Ja under alternativet Samlingsfakturera. Klicka sedan på Skapa faktura så kommer alla order till en viss kund att hamna på en och samma kundfaktura.

Givetvis kan du markera order till flera olika kunder när du skapar samlingsfakturor. Det kommer ändå delas upp så att det blir en faktura per kund.

På samlingsfakturan kommer du se vilka olika order fakturan är skapad utifrån.

Texten i fältet Fakturatext hämtas från inställningarna. Om du använt dig utav flera olika ordertexter och vill att dessa ska stå med på samlingsfakturan får du själv redigera fakturatexten.

När du samlingsfakturerat kommer du ha ett förstoringsglas precis under fakturanumret. Här ser du vilka order som ligger till grund för kundfakturan.