Felsökningsguide - Semester utan tillägg

Lön, Felsökning

Avdrag men inget tillägg

Kopiera länk hit

Jag får endast ett avdrag för semester men inget tillägg, vad är fel?
Om du arbetar med semester i Fortnox Lön och upptäcker på en anställds lönespecifikation så kommer endast avdraget för semester med, men inte semestertillägget, beror det i de flesta fall på att det saknas en sysselsättningsgrad för semester på den anställda.

Lösning - Sammalöneregeln

Kopiera länk hit

1. Klicka på Register uppe till höger i programmet, sedan Personal.

2. Klicka dig in på aktuell anställd och fliken Semester.

3. Fyll i sysselsättningsgraden förBetalda dagar och Sparade dagar.

4. Om lönebeskedet redan är skapat behöver man, efter ändringen, klicka på Återskapa lönebeskedetlängst uppe till höger inne på det aktuella lönebeskedet. Då uppdateras lönebeskedet enligt nya uppgifter.

Lösning - Procentregeln

Kopiera länk hit

1. Klicka påRegister uppe till höger i programmet, och sedan Personal.

2. Klicka dig in på aktuell anställd och sedan fliken Semester.

3. Fyll i Lön per dagBetalda dagar och Sparade dagar.

4. Om lönebeskedet redan är skapat behöver man, efter ändringen, klicka på Återskapa lönebeskedet längst upp till höger inne på det aktuella lönebeskedet. Då uppdateras lönebeskedet enligt nya uppgifter.