Ändra konto på lönebeskedsrad

Lön

För att ge större möjlighet att styra på vilket konto lönearter från en lönekörning bokförs kan du direkt på lönebeskedet i Fortnox Lön ändra bokföringskontot på alla existerande lönearter på en lönekörning. Detta är användbart om du behöver byta bokföringskonto av någon specifik anledning ifrån det förvalda kontot som annars hämtas ifrån Inställningar - Förvalda konton.

Ändra konto på lönekörning

1. För att ändra konto på löneartsrader på en lönespecifikation klickar du på den aktuella lönespecifikationen i listan över de lönespecifikationer som skapats i en lönekörning.

2. Inne på själva lönespecifikationen kan du för varje löneart byta bokföringskonto om så skulle behövas. Klicka i kontokolumnen på aktuell rad och du får där fram kontoplanen och kan ändra bokföringskontot.