Rapport-tabeller - Hur kan jag se resultatrapporter?

Koncern, Rapport & Analys

Det finns ett antal rapport-tabeller som följer med systemet, men det går även att skapa egna som det går att byta ut standardrapport-tabellerna med på några ställen.

Läs mer här om att skapa rapport-tabeller i Rapport-tabeller - Skapa en tabell .

I vänsterkanten hittar du en genväg till resultatrapport. Längre ner finns information om hur du byter ut rapport-tabellen mot en egen, att visa som standard. Dessa inställningar gäller även för Balansrapport och Kassaflödesrapport på vänsterkanten.

Klicka på Ekonomi - Resultatrapport.

Du kan välja att titta på olika affärsområden/organisationer, ändra period (sista dagen i den månad som vill se som period) och vilken variant av resultaträkning du vill titta på.

Det går även att visuellt ändra nummerskalning och antalet decimaler tillfälligt.

OBS! vid utskrift från vyn är det ändå alltid den ursprungliga varianten som presenteras.

Ändring av nummerskalning och decimaler

I rullistan för Nummerskalning finns det olika val.

OBS! om nummerskalning och antal decimaler väljs, och ett konto innehåller ett lägre belopp än skalning och decimaler är inställda för, så kommer inte det kontot att visas i rapport-tabellen!

Om du väljer att inte fylla i något under Nummerskalning kommer systemet alltid att skala enligt vad som passar bäst att visa utifrån antalet siffror.

Även under Decimaler gäller samma princip.

Det är även möjligt att välja mellan många olika konfigurationer av resultaträkningar. Välj den som passar din data bäst.

Trycker du på kugghjulet, till höger om rullistan för val av rapport-tabell, kan du sedan välja att spara en annan resultatrapport att använda som standard framöver.

Välj sedan önskad rapport-tabell i rullistan och tryck på Spara.

Om du senare vill återställa till standardrapporten, trycker du på kuggjulet igen, och väljer Återställ standardinställning, och trycker på Spara.

Olika val för rapport-tabellen

I menyn, som kommer fram om du trycker på de tre (...) prickarna, finns olika val.

Exempelvis kan kontouppställningen (raderna) komprimeras eller utökas med knappen Expandera alla / Kollapsa alla (denna byter namn beroende på vilket läge man är i).