Grafer - Exempel på graf - Förändring på konto

Koncern, Rapport & Analys

Om man vill se förändring/utveckling på ett bokföringskonto eller nyckeltal så går det att skapa en formel för detta och sedan ange enheten som procent.

Förslagsvis definierar man det som aktuell månads värde minus föregående månads värde genom föregående månads värde. För att få ut föregående månads värde använder man ”Prev()” enligt nedan.

Om kontot är 3040 så blir formeln följande:

(-{3040}-Prev(-{3040}))/Prev(-{3040})

På samma sätt går det att skapa en formel med ett uppladdat KPI, om KPI:et till exempel heter “Arbetade_timmar” blir alltså formeln:

((Arbetade_timmar-Prev(Arbetade_timmar))/Prev(Arbetade_timmar))

Avslutningsvis måste % väljas som enhet. Det gör du under Utseende, därefter väljer du Enhet och sedan %.

Glöm inte att spara när du är färdig med alla inställningar.