SRU

Fakturering

SRU står för standardiserat räkenskapsutdrag och är en fyra- till femsiffrig kod som kopplas till konton i kontoplanen.

Koderna används bland annat i skatteprogram samt av Skatteverket för att kunna föra över bokföringsinformation till inkomstdeklarationen.

Skatteverket använder SRU-koder istället för kontonummer. Om du använder dig av BAS kontoplaner har alla konton en SRU-kod men det är inte en obligatoriskt uppgift om du exempelvis lägger upp egna konton.

SRU-koden hittar du om du går till Register - Kontoplan och klickar in dig på ett konto. Under blocket Ytterligare uppgifter hittar du fältet för SRU.