Arbeta med referenser

Fakturering

I Fortnox Offert/Order och Fortnox Fakturering har du möjligheten att arbeta med referenser.

Du kan använda både Er referens och Vår referens, det finns ingen generell inställning för att sätta en referens, utan referensen kan läggas som förvald inne på kunden i kundregistret eller direkt på offerten, ordern eller kundfakturan.

Förvald referens på kund

Kopiera länk hit

För att lägga till en referens som förvald på en kund i kundregistret går du till Register - Kunder. Gå in på den önskade kunden och fliken Faktureringsuppgifter. Under Vår referens kan du välja bland de användarna som är upplagda eller skriva in en referens manuellt. För att kunna bli vald som Vår referens behöver man inga programlicenser utan det räcker att man ligger upplagd som en aktiv användare, under Administrera användare. Du kan manuellt skriva ett namn i fältet Vår referens, men då sparas inte namnet i rullistan.

Under Er referens kan du ange upp till fem olika referenser per kund. Den referens du markerar som förvald på kundkortet kommer automatiskt bli vald när en offert, order eller kundfaktura skapas mot den kunden men det är möjligt att byta till någon av de andra tillagda referenserna.

Önskar man använda flera referenser i fälten Vår referens och Er referens så separeras de med kommatecken.

Referens direkt på offert/order/faktura

Kopiera länk hit

Ska referensen läggas direkt på en offert, order eller kundfaktura så görs det under flikarna Offertuppgifter, Orderuppgifter eller Fakturauppgifter.

Vår referens
Finns det ingen förvald referens på kunden som väljs på offerten, ordern eller kundfakturan så kommer användaren som skapar dokumentet automatiskt hamna som referens. Detta kan justeras inne på offerten, ordern eller kundfakturan.

Er referens
Finns det ingen förvald referens på kunden som väljs på offerten, ordern eller kundfakturan så kommer ingen referens att föreslås. Har du lagt till referenser under Register - Kunder kan du välja bland dem i dropdownen som visas på kundfakturan. Du kan även välja att skriva i en annan referens i fältet på kundfakturan.