Bokföringsattest - Notiser

Bokföring

När du använder dig av Bokföring - Attest & Läs kan du som attestant få notiser när det finns verifikationer som ska attesteras. För att aktivera dessa notiser klickar du på kugghjulet längst upp till höger och väljer Bokföring. Öppna sedan upp blocket Bokföringsattest - Notiser.

Den första inställningen för notiser innebär att du kan ställa in om det ska skickas notiser till attestanter vid manuell låsning av period. De attestanter som ej attesterat sina verifikationer vid låsning av period får då en notis som påminner om att logga in för att attestera verifikationerna. Låsningen av perioden kommer fortfarande att kunna genomföras men sker då för alla användare/attestanter som ej har verifikationer kvar att attestera.

Som attestant kan du få dessa notiser via e-post och/eller som sms. Notifieringarna kan antingen schemaläggas till en gång per år eller en gång varje månad. Du ställer själv in hur många dagar efter räkenskapsårets eller månadens slut som dessa notiser ska skickas ut.

För att aktivera notiserna väljer du alternativet Ja för den typ av notis du vill ska skickas ut. Vill du ändra den text som skickas med notiserna kan du även göra det. När attestanterna får en notis innehåller den en länk som leder attestanten till vyn i programmet över de fakturor som inväntar attest, de ser verifikationslistan med filtret Ej attesterade.

När det gäller sms-notiser tillkommer det avgifter, aktuella priser hittar du här: Fortnox prislista