Bokföring - Verifikationer

Bokföring

Under fliken Bokföring - Verifikationer hittar du samtliga bokföringsverifikationer för aktuellt räkenskapsår.

Sökning

Kopiera länk hit

Om du letar efter en specifik verifikation kan du antingen söka på verifikationsnummer eller beskrivning i sökfältet eller göra en utökad sökning där du exempelvis kan söka fram samtliga verifikationer inom ett visst datumintervall eller det som bokförts på ett särskilt kostnadsställe.

Observera att sökningen på kostnadsställe och projekt endast visar de verifikationer där kostnadsstället eller projektet är kopplat till hela verifikationen. Om du t.ex. angivit ett projekt på en utav verifikationsraderna kommer den verifikationen alltså inte visas bland sökresultaten.

Verifikationsserie

Kopiera länk hit

I fältet Verifikationsserie kan du filtrera listan så att den visar en specifik serie. Välj Alla om du vill att listan visar samtliga verifikationer för det aktuella räkenskapsåret.

Sorteringsordning

Kopiera länk hit

Vill du ändra sorteringsordningen på listan klickar du på någon av rubrikerna. Om du vill att listan ska sorteras på verifikationsnummer klickar du alltså på rubriken Verifikationsnummer, klickar du en gång till kommer listan sorteras i omvänd ordning. Du ändrar alltså från stigande till fallande ordning genom att klicka på rubrikerna. När du sorterar på verifikationsnummer görs sorteringen per verifikationsserie.

Symboler

Kopiera länk hit

Längst ut till höger på en verifikation finns ett antal symboler:

Symbolen med en gubbe visar vem det är som skapat verifikationen och när den är skapad.

Pratbubblan visar att det finns en kommentar kopplad till verifikationen.

Symbolen med två ark innebär att man kopierar verifikationen.

Bildsymbolen visar att det finns en fil kopplad till verifikationen.

Den sista symbolen med ett rutnät visar att verifikationen har periodiserats.

Läs mer här:

Skapa verifikation‍
Ta bort eller ändra felaktig verifikation